Hlavní obsah

Lamborghini letos očekává zisk, nejlépe prodává v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce luxusních vozů Lamborghini očekává, že navzdory takzvané krizi bude letos v zisku. Management na autosalonu ve Frankfurtu zároveň předpověděl, že pokud se stav odvětví příští rok zlepší, pak to bude zlepšení pouze slabé. Lamborghini je součástí skupiny Volkswagen, podobně jako Škoda Auto.

Článek

Generální ředitel Stephan Winkelmann v rozhovoru s agenturou AP řekl, že Lamborghini by se letos mělo udržet v zisku, i když prodej v celém světě v prvním pololetí meziročně klesl o téměř 40 procent. "Hlavním cílem je zůstat v zisku," řekl.

Za prvních šest měsíců měla automobilka zisk 5,4 miliónu eur (asi 136,8 miliónu Kč) při tržbách 157 milionů eur. Vozů Lamborghini se za uvedené období prodalo 825."Vyšší kategorie trhu luxusního zboží je součástí celkového trhu luxusního zboží. V roce 2009 zde žádné zlepšení nevidím," řekl Winkelmann. "Trh luxusních výrobků se zlepší, ale kdy to bude, to je těžké odhadnout," dodal.

Lamborghini prodává nejvíce automobilů v USA, v prvním pololetí tam ale firmě prodej klesl o více než polovinu. Winkelmann nicméně řekl, že příznivě se vyvíjí prodej na mladých trzích. "Mezi prvních pět (největších trhů) se velmi brzy dostane Čína. V případě Indie a Ruska to ještě potrvá, hlavně v Rusku, kde bývá dlouhá a chladná zima," řekl manažer.

K otevření prvního obchodu se Lamborghini koncem letošního roku chystá v Jižní Americe. Bude to v brazilském Sao Paulu. Lamborghini má dvě prodejní místa v Mexiku, takže po vstupu na brazilský trh bude mít v Latinské Americe tři prodejní místa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám