Hlavní obsah

Lexus ve Frankfurtu: nejmenší hatchback i facelift vlajkové lodi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní divize japonské Toyoty přiveze do Frankfurtu dva modely, jenž stojí za pozornost - jednak je to facelift luxusního sedanu LS s prodlouženým rozvorem, dále pak koncept hybridního hatchbacku LF-Ch, nejmenšího Lexusu všech dob.

Článek

LF-Ch je nejmenším Lexusem, zatím jde pouze o koncept, ale spekuluje se i o sériové výrobě. Ve Frankfurtu bude vystaven model s plně hybridním systémem - LF-Ch může využívat k jízdě i čistě elektrický pohon, který zejména ve městě umožňuje prakticky bezhlučnou jízdu a navíc s nulovými emisemi. Více informací Lexus prozradí až ve Frankfurtu.

Svoji světovou premiéru ve Frankfurtu si odbude také upravená modelová řada LS, která přináší blíže neurčené změny v designu exteriéru i interiéru a nabídne nové prvky příplatkové výbavy (Lexus zatím nespecifikoval jaké). Stávající verze Lexus LS 600h se v Česku prodává za 2 849 tisíc korun.

Lexus vybavil vůz vidlicovým osmiválcem o objemu 5,0 l a párem silných elektromotorů. Celkový výkon 315 kW je přenášen na všechna kola. Osmiválec nepracuje jako standardní model s osmistupňovou automatickou převodovkou, ale bezstupňovým variátorem E-CVT. Motor má výkon jako běžný dvanáctiválec, přitom s malou nadsázkou dosahuje spotřeby šestiválce – 11,1 litru na sto kilometrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Britská policie dostala rychlé Lexusy IS-F

Dříve používala britská policie Imprezy WRX, nyní na jejich místo nastupují Lexusy IS F. Tento Lexus je velmi rychlým sedanem střední třídy, poháněný...

Výběr článků

Načítám