Hlavní obsah

Bratislavský závod VW příští rok ukončí výrobu Octavií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen v průběhu příštího roku ukončí výrobu vozů Škoda Octavia. Důvodem je uvolnění linek pro novou řadu automobilů, jejíž produkce začne v roce 2011.

Foto: maž, Novinky

Škoda Octavia 1,4 TSI

Článek

"V průběhu příštího roku bude ukončena výroba Octavie a nahradí ji výroba trojice vozidel z řady New Small Family," uvedl mluvčí závodu Vladimír Machalík. Nová rodinná auta se budou vyrábět v provedení se třemi až pěti dveřmi. První vozy sjedou z linek za dva roky, plná výroba by měla začít o rok později.

Mladoboleslavská automobilka na konec výroby Octavií v Bratislavě nebude nijak reagovat. "Vyrobil se tam jen zlomek celkové produkce tohoto modelu, pro nás to nebude představovat žádnou změnu," řekl mluvčí Škody Jaroslav Černý. Ve VW Bratislava bylo loni smontováno 18 278 Octavií, v loňském roce bylo přitom dohromady vyrobeno více než 210 000 Octavií.

Volkswagen investuje do rozšíření výroby v Bratislavě 308 miliónů eur (zhruba osm miliard Kč). V továrně vznikne nová lakovna a karosárna. Nové rodinné automobily se budou prodávat pod značkami Volkswagen, Seat a Škoda. Závod se v minulosti soustředil zejména na výrobu sportovně-užitkových vozů, jako Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne a Audi Q7. Model Škoda Octavia vyrábí závod od roku 2008, kdy jím nahradil produkci automobilů Volkswagen Polo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám