Hlavní obsah

Volkswagen vstupuje do světa pick-upů, představil Amarok

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériová podoba vůbec prvního pickupu od VW bude odhalena na podzim tohoto roku. Uvedení na jihoamerický trh je naplánováno na jaro roku 2010, do Evropy přijde Amarok během příštího léta. Nový Amarok se bude vyrábět v Argentině v továrně Pacheco u Buenos Aires.

Článek

S novinkou hodlá Volkswagen vstoupit do nového segmentu, který v současné době ovládají zejména japonští výrobci. Mezi tak osvědčenými pick-upy jako Toyota Hillux, Nissan Navara nebo Ford F-150 či Ranger to bude mít Volkswagen, jenž s pick-upy nemá žádné zkušenosti, velmi obtížné.

Neobvyklý název vozu pochází z jazyka Inuitů, kteří žijí v severní Kanadě a Grónsku, a znamená „vlk“. Amarok však také v románských jazycích, kterými se mluví na hlavních očekávaných odbytištích vozu v Brazílii a Argentině, znamená „ten, který miluje kameny“.

VW Amarok bude uveden na trh jako pick-up s dvojkabinou a s pohonem všech kol (VW neudává, jakou zde použije technologii), verze s jednoduchou kabinou bude k dispozici později. Pro pohon vozu bude použita nová generace vznětových agregátů TDI s technologií vstřikování paliva common rail. Díky tomu bude mít Amarok údajně nejnižší spotřebu paliva a nejnižší hodnoty emisí CO2 v segmentu pick-upů.

Volkswagen Amarok přijde na jihoamerický a středoamerický trh na jaře příštího roku, následně bude uveden v Evropě, Rusku, Africe a v Austrálii. Mezi léty prověřenou konkurenci bude pravděpodobně velký problém se dostat a výrazněji promluvit do prodejních statistik, ale nepředbíhejme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám