Hlavní obsah

Geely GE: čínská parodie na Rolls-Royce Phantom

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská napodobenina Geely GE vypadá na první pohled jako nepovedený vtip. Jenže tohle auto, které si hraje na noblesní Rolls-Royce Phantom, skutečně existuje. Drzost čínských plagiátorů šla dokonce tak daleko, že na kapotě najdete kopii sošky Spirit of Ecstasy.

Článek

Design je okopírovaný od velkého Rolls-Royce, nicméně vzhledem k menším proporcím čínské kopie působí komicky. Britský luxusní sedan má dva metry na šířku a na délku měří 5,8 metru (rozvor náprav činí 3571 mm). Geely GE měří na délku o půl metru méně, přičemž rozvor náprav činí 3,1 metru.

Geely GE: vzadu může jet jenom jeden cestující.

Geely GE: vzadu může jet jenom jeden cestující.FOTO: Geely ,

GE navíc nemá otevírání zadních dveří proti směru jízdy jako jeho vzor, což se podepsalo na designu zadního sklonu střechy. Tečkou za nepovedenou kopií britského aristokrata je napodobenina tradiční sošky Spirit of Ecstasy na kapotě vozu.

Interiér má oddělený prostor předních sedadel a zadního sedadla (ano, vzadu je jediné křeslo). Automobil je tedy navíc docela nepraktický - uveze jenom tři cestující. Prodejní cenu ani trhy, na které by chtěl čínský výrobce Geely s touto nepovedenou kopií proniknout, zatím není známo.

Geely GE - kola působí lacině a k autu tohoto typu se nehodí

FOTO: Geely

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám