Hlavní obsah

Škoda díky šrotovnému vyrábí maximum tříválcových motorů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba motorů a převodovek ve Škoda Auto se během začátku roku vyšplhala k maximu stávající výrobní kapacity. I přes probíhající celosvětové zpomalení ekonomiky tak motorárna zažívá růst počtu vyrobených pohonných jednotek.

Článek

„V souvislosti se šrotovací prémií a zvýšeným zájmem o malé vozy vzrostla výroba nízkoobjemových motorů vyráběných ve Škoda Auto na 1600 kusů denně. Zvýšená poptávka pozitivně ovlivnila také výrobu převodovek, denní plán nyní dosahuje 2000 kusů,“ uvedl Horst Mühl, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky. Díky tzv. šrotovnému dosáhla Fabia vynikajících prodejů například v Německu.

Škoda Auto mimo výrobu svých vozů produkuje některé součásti automobilů, které dále dodává i v rámci koncernu Volkswagen. Konkrétně jde o nízkoobjemové tříválcové motory 1.2 HTP (44 kW) a 1.2 HTP (51 kW) a pětistupňové manuální převodovky MQ200.

Oba uvedené motory a převodovka jsou montovány do vozů Škoda Fabia a Škoda Roomster, Volkswagen Polo a Volkswagen Fox, Seat Ibiza a Seat Cordoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám