Hlavní obsah

V Ženevě začal autosalon, představí se na 120 novinek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se otevřely brány ženevského výstaviště, začal tradiční autosalon, letos se koná 79. ročník. V Ženevě se představí na 120 světových i evropských premiér, k vidění budou sériové vozy i koncepty.

Článek

Prestižní ženevský autosalon se pro novináře otevřel v úterý, ve čtvrtek se pak za brány výstaviště může přijít podívat i široká veřejnost. Autosalon bude otevřen až do soboty 15. března.

Celkem do Švýcarska dorazilo 250 vystavovatelů ze 30 zemí. Ohlášeno bylo 120 světových či evropských premiér. I přes současnou nelehkou situaci v automobilovém průmyslu se výstaviště zcela zaplnilo. Nenastala tak situace podobná té z letošního ledna,  kde na výstaviště v Detroitu někteří významní automobiloví hráči vůbec nepřijeli.

Škoda ukázala ve světové premiéře model Yeti. Kromě Yetiho představila Škoda také model Fabia Scout a novou verzi výbavy Fabia Sportline. Letos Škoda plánuje uvedení ještě jednoho nového modelu - Superbu v karosářské verzi kombi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám