Hlavní obsah

Mercedes postaví novou továrnu v Maďarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes investuje 800 miliónů eur (více než 19 miliard Kč) do výstavby továrny na malé vozy v Maďarsku. Firma rozšíří nabídku malých mercedesů na čtyři modely ze současných dvou. Dodala, že plánuje vyčlenit dalších 600 miliónů eur na závod v německém městě Rastatt, který již vyrábí malé mercedesy třídy A a B.

Článek

Maďarský závod vznikne ve městě Kecskemét asi 80 kilometrů jihovýchodně od Budapešti a vytvoří až 2 500 nových pracovních příležitostí.

Firma chce prostřednictvím této továrny posílit konkurenceschopnost a získat přístup na nové trhy. Podle dřívějších zpráv médií zkoumala společnost rovněž možnost umístění nového závodu v Polsku a Rumunsku.

Žádné konkrétnější podrobnosti o nových modelech však společnost neposkytla. Spekuluje se například o malém sportovně-užitkovém automobilu, který by soupeřil s plánovaným modelem X1 německého konkurenta BMW.

Firma Daimler má výrobní linky v 17 zemích. Automobilka v loňském roce prodala ztrátovou americkou divizi Chrysler investiční skupině Cerberus Capital Management.

Reklama

Související články

Bariéra prolomena, BMW a Mercedes spolupracují

Věční rivalové na automobilovém kolbišti se usmířili. Oba si uvědomili, že když budou spolupracovat, mohou být ještě lepší a prodat ještě více automobilů...

Výběr článků

Načítám