Hlavní obsah

BMW bude možná dodávat motory pro General Motors

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorská automobilka se pyšní špičkovými motory s velkým výkonem a přijatelnou spotřebou. Není divu, že tyto motory chtějí i jiné automobilky. Jednou z automobilek, která by měla o bavorské motory zájem je i americký koncern General Motors.

Foto: Alpina, Novinky

BMW Alpina B5 S

Článek

Ten by rád odebíral především výkonné motory - šestiválce a osmiválce, které mnichovští umí opravdu výtečně. Ne nadarmo jejich agregáty pravidelně získávají ceny v odborné anketě Engine of the Year.

Na podepsání kontraktu má BMW velký zájem, i když oficiálně o tom zatím nemluví. Vyšší prodeje totiž přinesou citelné snížení nákladů na vývoj i na výrobu. Automobilové značky, u kterých by si před lety spolupráci nebylo možné představit ani v nejdivočejších snech se tak možná stanou partnery při vývoji a výrobě. BMW už s koncernem PSA (Peugeot Citroën) vyrábí benzínový čtyřválec s objemem 1,6 litru a přeplňovaný turbodmychadlem.

V zákulisí se mluví ještě o spolupráci s Fiatem a dokonce i odvěkým rivalem - německým Mercedesem. Koncern Fiat by odebíral motory pro své „prémiové“ značky - Alfu Romeo a Maserati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám