Hlavní obsah

Alkokára: vyzkoušejte si řízení v opilosti

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si bezpečně otestovat, jaké účinky má řízení pod vlivem alkoholu? V rámci roadshow Toyoty a Českého červeného kříže si to můžete vyzkoušet. Zajímavostí je, že v sobě nemusíte mít ani kapku alkoholu.

Článek

Projekt "Alkokára“ využívá v ohraničeném prostoru 1000 m2 speciální motokáru, konstrukčně vybavenou palubním počítačem. Ten dokáže simulovat jízdu pod vlivem alkoholu - pomalejší reakce, nepřiměřené reakce a opožděné brzdění. Díky tomu mohou účastníci zjistit, jak obtížné je řídit vůz v podnapilém stavu, aniž by museli vypít byť jen kapku alkoholu.

:. Upravená toyota pro realistickou virtuální jízdu.

Dalším doplňkem této bezpečnostní roadshow je 3D jízdní simulátor, který umožňuje virtuální projížďku, při které řidič sedí ve skutečném voze Toyota Corolla Verso. Dvojici atrakcí doplňuje prezentace brýlí "Alkovision“, jenž simulují účinky alkoholu na ostrost vidění.

S projektem "Alkokára“ se mohou zájemci o bezpečnou jízdu postupně setkat v několika městech České republiky od 4. dubna do 17. dubna 2008. Roadshow "Alkokára“ bude mít premiéru ve dnech 4. až 5. dubna na výstavě Mobilsalon v Českých Budějovicích.

Další termíny jsou následující:

6. dubnaPraha (Rudolfinum)
8. a 10. dubnaHradec Králové (sportovní stadion)
11. - 12. dubnaPraha (PVA Letňany)
16. - 17. dubnaBrno (Galeria Vaňkovka)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám