Hlavní obsah

Čínská "Babetta" se začala prodávat v Česku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér značky Yuki představil nový motocykl Yuki 50, který má být náhradou za české Babetty. Tyto kdysi populární motocykly se už dlouhá léta nevyrábějí.

Článek

Přestože je Yuki 50 Quick vybaven motorem, svým vzhledem připomíná spíše bicykl. Podobně jako legendární Babetta, je i Yuki 50 Quick snadno ovladatelný. Díky možnosti uložení zavazadel jak do drátěného prostoru mezi sedačkou a řidítky, tak do kufru či koše v zadní části motocyklu, je schopen převézt i menší nákup či zavazadlo.

Drátěná kola s ocelovým výpletem odolají i nekvalitnímu povrchu a v případě defektu bude oprava velmi rychlá, neboť demontáž kola a následná výměna je otázkou několika minut. Také díky nízké hmotnosti, která o dva kilogramy přesahuje 80 kg, činí spotřeba tohoto motocyklu pouhých 1,7-2 litrů benzínu na 100 km. Se čtyřlitrovou nádrží tak Yuki 50 Quick zaručuje dojezd přes 200 kilometrů. Užitečná hmotnost je přitom 150 kilogramů, tudíž se na motocykl teoreticky poskládají řidič i spolujezdec.

Maximálka 45 km/h

Dvoukilowattový výkon (2,7 k) čtyřdobého, vzduchem chlazeného jednoválce při 7500 otáčkách zajišťuje nejvyšší rychlost 45 kilometrů v hodině. Maximální kroutící moment činí 2,5 Nm při 5000 otáčkách za minutu.

Řazení je klasické a zajišťuje jej manuální čtyřstupňová převodovka, o zastavení se starají bubnové brzdy na obou kolech (přední 2,25x17 palců, zadní 2,50x17 palců). Yuki 50 Quick je nabízen pouze v červené barvě. Na českém trhu bude Yuki 50 QUICK k dostání za cenu 16 990 Kč včetně daně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám