Hlavní obsah

Nová Dacia Logan se již testuje

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Renault pochopil, že Dacia je sice levný vůz a má velmi dobré prodeje, ale mohly by být ještě lepší, pokud by jako levný vůz nevypadal. Už příští rok se tak na světové trhy dostane nová generace vozu, který ukázal směr mnoha dalším konkurentům.

Článek

Dacia Logan se stala velmi úspěšným vozem nejen na našem trhu. Jeho prodeje dokázaly zcela vytížit továrnu v Rumunsku, a tak se vůz začal vyrábět i v dalších zemích. Po sedanu bylo představeno i extrémně prostorné kombi a ještě tento rok přijde i do České republiky pickup.

V příštím roce se však již objeví nová generace, která už bude o dost zaoblenější a nebude vypadat tak chudě. Podle prvních informací by se vůz mohl podobat nedávno představenému jihoamerickému Renaultu Sandero.

:. Nový Logan by mohl vypadat trochu jako Renault Sandero.

Také technicky se vůz uzpůsobí a podle prvních informací bude upraven nejen podvozek, ale také řízení a motory. Třeba zážehová šestnáctistovka bude mít i variantu, jež dokáže spalovat bioethanol. Podle prvních špionážních fotografií se také zdá, že nový Logan bude mít karoserii nikoli typu sedan, ale liftback.

Reklama

Související články

Dacia Logan už v 250 000 kusech

Rumunský výrobce automobilů Dacia se dostal zpátky do povědomí motoristů. Tentokrát však ne jen ve východním bloku, ale po celé Evropě i jinde na světě....

Dacia Logan rozšiřuje nabídku

Automobilka Dacia se s nezájmem o své vozy skutečně nepotýká. Poté, co v automobilce v roce 1999 koupil většinový podíl Renault, zvedala se neustále výroba....

V prodeji je superlevné kombi Dacia Logan

Českou premiéru měl ve čtvrtek vůz Dacia Logan MCV. Toto nezvyklé jméno v sobě skrývá vlastně karoserii kombi na základě již prodávaného sedanu,...

Výběr článků

Načítám