Hlavní obsah

Fiat by chtěl podvozek od Jaguaru

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvinout novou platformu pro novou generaci Alfy Romeo 166 asi není jen tak. Stojí to velké peníze a spoustu času. Fiat se tak porozhlíží, jestli by někde nebyla již nějaká připravená, na kterou by mohl koupit licenci. Poslední značkou, o které se mluví, je Jaguar.

Článek

Pohon na zadní nápravu, motor vpředu a perfektní jízdní vlastnosti - to jsou dnes charakteristiky jen některých značek. Připomeňme si některé - BMW, Mercedes-Benz či Jaguar. Fiat prý už testoval zájem Mercedesu o odprodej podvozkových částí. BMW o něčem takovém nechce ani slyšet a teď je na řade Jaguar.

Poté, co Land Rover a Jaguar převzal nový vlastník, je situace trochu nejistá. Jenže právě nový majitel je nyní přístupný všemu, co by mu mohlo zvýšit ekonomické vyhlídky. Jaguar je na tom bídně a je třeba mu dost pomoci. Alfě Romeo by tato platforma jistě slušela, určitě mnohem víc než „mercedesácká“.

Kdy přijde?

Alfa Romeo 166 je na konci svého života. Jak je vidět, práce na ní ještě moc nepokročily, takže si budeme muset ještě nějaký čas počkat. Mluví se o konci roku 2009, ale to je patrně příliš brzo. Kdyby se objevil v tento termín, pravděpodobně by sáhnul po vlastní upravené technice. Rok 2010 pak naznačí, že podvozek bude koupený.

Anketa

Který podvozek by měla Alfa Romeo použít?
Upravený stávající
47 %
Nový vlastní
24,7 %
Jaguaru
16,7 %
Mercedesu
7,6 %
Jiný
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 251 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám