Hlavní obsah

Cadillac CT Coupe bude v prodeji v roce 2009

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce luxusních vozidel, značka Cadillac, se rozhodla, že v příštím roce dá do své nabídky nový model kupé, který bude postavený na bázi konceptu, jenž byl představený na detroitském autosalonu.

Článek

Rozhodnutí se není co divit. Vždyť koncept Cadillac CT Coupe vyhrál na této výstavě cenu o nejhezčí vůz. Také zákazníci o něj projevili nečekaný zájem. Model je navíc postavený na sériovém základu, takže není třeba příliš změn.

Základem je vlastně klasický sedan CTS. Jsou z něj převzaté nápravy (včetně rozvoru), motor, brzdy, převodovka a ještě některé detaily, jako je čelní sklo. O pohon se stará tradiční vidlicový šestiválec 3,6 l s výkonem 227 kW. Může však být i nasazen turbodiesel 2,9 l s výkonem 184 kW.

:. Cadillac CT Coupe

To hlavní se tedy změnilo na karoserii. Ta je kratší, má více klínovitý tvar a téměř jediný plech a plastový výlisek nezůstal bez změny. Zachovaná zůstala jen maska chladiče a zbylé díly kapoty jsou zcela nové.

V interiéru je nová přístrojovka, která se více hodí pro sportovní kupé. K tomu také ladí sportovní sedadla Recaro, která jsou posazena na všech čtyřech místech. Oku lahodí i jejich dvoubarevné provedení.

:. Luxusní kožené čalounění ve dvoubarevném provedení.

Reklama

Výběr článků

Načítám