Hlavní obsah

V ČR se loni prodalo 169 luxusních vozů Porsche

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Loni se v Česku prodalo 169 vozů luxusních vozů značky Porsche. To je asi o 30 % více než v předchozím roce, uvedl výhradní distributor těchto vozů Porsche Inter Auto CZ.

Článek

Firma prodala téměř 8000 nových a 2400 ojetých vozů. Prodej ve srovnání s předchozími lety narostl asi o třetinu. U nových aut byla největší poptávka po modelech značky Škoda (3508 vozů) a Volkswagen (2219 osobních a 1041 užitkových).

Prodej vozů Audi dosáhl čísla 1062 a pražská pobočka na Smíchově již pošesté v řadě obhájila pozici nejúspěšnějšího prodejce Audi v České republice.

„Letošní rok byl z mého pohledu velmi významný. Překonali jsme další hranici v prodeji nových vozů,“ uvedl šéf společnosti Mag Josef Roider .

Distributor vozů Porsche plánuje v ČR expandovat. Větší prostor v rámci skupiny dostane především značka Škoda. Firma si také vybrala vhodnou lokalitu, kde vystaví nový showroom značky Porsche.

„Tento krok je nezbytný nejen kvůli rostoucí poptávce po stávajících vozech, ale také pro nový model Porsche Panamera,“ uvedli zástupci společnosti.

Porche Panamera se na prodejnách objeví v roce 2009. Jedná se o čtyřdvéřový, čtyřsedadlový model. Dostupný bude i jako hybridní vůz. Firma již uvolnila několik snímků technických informací, které ukazují, že to s hybridy myslí vážně.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Panamera jako hybrid

Čtyřdveřový, čtyřsedadlový model Panamera od německé značky Porsche bude i jako hybridní vůz. Firma uvolnila průhledové snímky a několik technických informací,...

Výběr článků

Načítám