Hlavní obsah

Porsche Panamera jako hybrid

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřdveřový, čtyřsedadlový model Panamera od německé značky Porsche bude i jako hybridní vůz. Firma uvolnila průhledové snímky a několik technických informací, které ukazují, že Porsche to s hybridy myslí skutečně vážně.

Článek

Porsche tedy nasadí hybridní pohon nejen do řady Cayenne, ale také do dnes vyvíjeného modelu Panamera. Tento vůz vzbuzuje emoce u zákazníků již více než rok, a přitom se jeho premiéra chystá až na příští jaro.

Hybridní pohon bude v tomto modelu uspořádán tak, že samotný elektromotor bude samostatnou jednotkou mezi motorem s převodovkou. Navíc dostane svou vlastní spojku. Akumulátory dodávající energii budou uloženy pod podlahou zavazadlového prostoru za zadní nápravou.

Elektronika ovládající celý systém bude moci vybírat ze všech kombinací režimů - plný elektropohon, kombinace nebo samostatně funkční zážehový agregát. Podle zprávy Porsche by se měla průměrná spotřeba vozu dokonce dostat až na 9 l na 100 km.

:. Porsche Panamera hybrid

Porsche navíc ve své tiskové zprávě ujišťuje všechny případné zájemce, že vůz, o němž je zatím tak žalostně málo informací, bude mít vzadu dvě plnohodnotná sedadla, která nabídnou dostatek místa pro kolena i hlavu, a to i přes rychle se svažující střechu.

Anketa

Jakou spotřebu má Porsche Cayenne Hybrid 3,6 V6?
9,0
46 %
9,2
15,3 %
9,6
14,4 %
9,8
11,6 %
10,0
12,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 785 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám