Hlavní obsah

Škoda Octavia - Made in Slovakia

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Octavia se prodává tak dobře, že výrobní kapacity zanedlouho nemusí stačit. Škoda plánuje tak mohutnou expanzi, že bude zapotřebí všech sil, aby dokázala uspokojit zákazníky. Současná Octavia se tak bude vyrábět i na lince Volkswagenu v Bratislavě.

Článek

Nedávno jsme psali o tom, že Volkswagen stahuje výrobu vozu Polo z Bratislavy. Koncern tehdy neupřesnil, jaký další vůz nahradí odcházející automobil. Nyní je to už jasné.

Na tiskové konferenci v chorvatském Splitu v rámci představení Škody Fabia Combi potvrdil člen představenstva Martin Jahn spekulaci, že by se v Bratislavě měla vyrábět Škoda Octavia. Podle Jahna by se zde od příštího roku vyrábět až 25 000 vozů tohoto modelu.

Ovšem Bratislavský závod nebude dělat kompletní montáž. Do podniku se budou dodávat celé karoserie, na Slovensku se provede lakování a kompletování vozu.

Milión už za tři roky

Martin Jahn ovšem podal další informace, které nejsou nezajímavé. Již tento rok chce Škoda prodat více než 600 000 automobilů. V dalších letech bude provázet mladoboleslavskou značku rozsáhlá rekonstrukce a rozšiřování. Zmodernizuje se výroba v Mladé Boleslavi a Kvasinách.

Důvod je jasný - stále větší poptávka po modelu Octavia, zavedení výroby Fabie Combi a zavedení do výroby novinky příštího roku. Tou bude jarní představení modelu Superb. V dalším roce pak bude uveden crossover na bázi modelu Yeti. Není takéí bez zajímavosti, že se plánuje zavedení verze Škoda Superb Combi.

Výsledkem této invaze a posledního vývoje prodejů je ten, že Škoda Auto upravila svůj výhledový plán a milión vozů ročně chce celosvětově (tedy i společně se závody v Číně, Indii a na Ukrajině) vyrobit již za tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám