Hlavní obsah

Lotus udělal nové auto. Bohužel jen model

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Lotus připravila nový vůz, který nabídnul zákazníkům, a to už na autosalonu SEMA v Las Vegas. Ovšem na stánku jste ho mohli snadno přehlédnout. Tohle auto je totiž v model v měřítku 1:5.

Článek

Lotus nyní připravuje nový model Eagle, který bude nástupcem slavného espritu, takže asi nemá zrovna myšlenky (a peníze) na tvorbu nového skutečného vozu. Ostatně firma je na tom tak finančně špatně, že jen pořádné dotace ze strany malajského majitele drží značku stále na trhu.

Nový vůz Hot Wheels tak je pouze modelem pro sběratele těch aut, která se vejdou do skříně. Lotus na automobilu spolupracoval a prodává ho pod značkou Matell, která je známá jako tradiční výrobce hraček (například slavné Barbie) a modelů automobilů, protože je vlastníkem právě firem Hot Wheels nebo slavného Matchboxu.

Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Model bude v sériové produkci mít v měřítko 1:64 a do prodeje půjde na jaře 2008. Pětasedmdesát milimetrů dlouhé autíčko v sobě spojuje jak dynamiku budoucího vozu Eagle, tak i současných ultralehkých modelů Exige a Elise. Samozřejmě, že jako model Hot Wheels musí mít tohle auto trochu přehnané tvary. Takže zde najdeme například ohromné zadní křídlo, které by slušelo spíš Boeingu. Cenu zatím Lotus ani Matell neoznámili, ale koupit si Lotus Design Hot Wheels Concept budete mít možnost snad i v České republice.

Pro zájemce jsme připravili tapetu na plochu počítače o rozměrech 1280 x 1024 px. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do nového okna v původní velikosti a následně si jí můžete stáhnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Lotus je prý blízko kolapsu

Mahathir Mohamad založil před dvaceti lety malajskou automobilku Proton. Pro kanál Bloomberg se tento malajský průmyslový magnát vyjádřil, že pokud Proton...

Lotus Elise SC za svistu turbodmychadla

V naší republice není Lotus Elise zrovna rozšířeným vozem. Individuálně se dovezlo jen několik kusů a nesmělý pokus o oficiální import skončil velmi brzy....

Výběr článků

Načítám