Hlavní obsah

Za dva roky přijde nová Toyota Celica

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes se u nás neprodává, ale stále je to velmi oblíbený vůz, který si fanoušci rádi dovezou ze zahraničí (i když jako ojetinu). Toyota Celica stále žije ze své již dost vyčpělé slávy. To se má však změnit za dva roky. Značka totiž představí novou generaci vozu.

Článek

Toyota je dnes známá spíš jako výrobce líbivých a spolehlivých rodinných vozů a samozřejmě terénních automobilů a SUV. Jenže ne vždy to tak bylo. Toyota Celica se v automobilových soutěžích neustále otírala o stupně vítězů, ale to už je hodně dávno. I to jí však stačilo k tomu, aby lidé chtěli tento vůz mít doma.

Současná generace celicy je sice úspěšná, ale jen na některých trzích. V Evropě jich moc nepotkáte a u nás už vůbec. Když navštívíte prodejce Toyoty, tak v nabídce tento vůz nenajdete. Cena automobilu a náklady na jeho schválení by podle úsudku Toyoty nevyvážily prodeje.

:. Současná Toyota Celica. (Foto: Toyoyta. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ovšem tento ústup ze slávy nemá být navěky. Toyota chce již příští rok (pravděpodobně na podzim) představit nový supersportovní vůz na bázi konceptu Lexus LF-A a po něm, v roce 2009 novou Toyotu Celica. V rozhovoru pro časopis Automotive News Europe to řekl německá šéf Toyoty Markus Schrick. Toyota chce postupně nabízet sportovnější verze modelů, jako je například Lexus IS-F (značka Lexus patří firmě Toyota), která bude na německém trhu již v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám