Hlavní obsah

Mercedes připravuje nový supersport, ale ne s McLarenem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz se rozhodl využít více svých vlastních komponentů do budoucího supersportu raději, než používat speciály z Formule 1. Dá se na tom ušetřit a výsledek může být velmi podobný. Zvlášť, když se do hry vloží specialista na DTM, firma HWA A.G.

Článek

Kdo je HWA A.G.? Nevíte? Tak si znova přečtěte článek o historii AMG. [celá zpráva] Tam se dočtete, že jeden ze zakladatelů této značky se po prodání svého podílu Mercedesu uchýlil do nové pozice vedoucího týmu připravující vozy Mercedes-Benz na DTM. Není jím nikdo jiný než Hans-Werner Aufrecht (HWA). Jeho zkušenosti se závodními vozy jsou k nezaplacení, takže, když už jednou třícípá hvězda ty hříšné peníze dává, proč toho nevyužít víc?

Podle prvních zpráv by měl být následovník modelu SLR poháněn přeplňovanou jednotkou 6.2 V8, kterou můžeme potkat dnes ve vozech AMG. Jenže samozřejmě, že v supersportu bude "o něco málo" výkonnější. Navíc okamžitě bude mít nálepku "určeno pro silnice" a nikdo nebude mít pochyby, zda takové auto po zakoupení uřídí. Vůz by měl nést značku AMG a HWA se již dnes snaží zajistit větší výrobní kapacity na mohutnou výrobu.

A co bude s McLarenem? O ten nikdo mít strach nemusí. Vozy Formule 1 jsou v současnosti opravdu vidět a jejich boje na okruzích jim dodávají lesk. Navíc to vypadá, že v budoucnu se bude moci koupit závodní vůz postavený tou kterou značkou, přemalovat jeho válečné barvy a vyrazit na trať pod zcela jiným jménem. Dnes to zatím nejde, ale už se schyluje ke změně. Pak by asi McLaren potřeboval všechny své výrobní kapacity na uspokojení zájmu zákazníků z řad bohatých ropných magnátů.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrchol řady CL v podání AMG

Není mnoho lidí, kteří by na tohle auto měli. Je jich však ještě méně, kteří by na něm nespočinuli znaleckým okem a nezatoužili jej alespoň hodinu řídit,...

Nejsilnější céčko od AMG s osmiválcem

Jak to tak vypadá, tak Mercedes třídy C má zaděláno na opravdu slušnou porci koní pod kapotou. AMG totiž připraví pro tento vůz něco opravdu extra - verzi 63...

Čtyřicet let značky AMG

Značka AMG nikdy nemyslela na to, že by byla samostatnou a vyráběla vlastní vozy. Už od počátku se soustředila na úpravu vozů Mercedes-Benz. Nejdřív...

Výběr článků

Načítám