Hlavní obsah

Potvrzeno - Seat vytvoří vlastní velký sedan

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Seat bude vyrábět dva nové modely segmentu C/D (velikosti Volkswagen Passat) ve svém výrobním závodě v Martorellu, uvedl prezident společnosti Seat Erich Schmitt. Nová modelová řada bude tvořena karosářskými verzemi sedan a kombi.

Článek

Potvrdily se tím spekulace, které jsme vám přinesli minulý týden. [celá zpráva] Koncern Volkswagen se sice podle svého nového šéfa Martina Witerkorna má více diferencovat, [celá zpráva] ale jak to vypadá, neznamená to kanibalizaci ve vlastních řadách. Koncern už vše posvětil a oficiální zpráva tak mluví o jasném plánu vyrábět tyto modely v Martorellu.

:. Tak bude vypadat nový sedan Seatu. (Foto: Seat. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Vůz patrně bude mnohem dynamičtější, než je současný Volkswagen Passat, což by odpovídalo současnému image značky Seat. Ta se rozhodla dělat sportovnější vozy, což jí v letech 2005 a 2006 uvrhlo do slušné ztráty. Teprve poslední výsledky hovoří o zisku, takže snad se Seat vzpamatuje. Navíc nový model vytíží továrnu v Martorellu, jejíž linky zatím pracují na "půl plynu".

Reklama

Související témata:

Související články

Seat jako konkurent Passatu

Velmi překvapivá je zpráva, která nyní probíhá motoristickými magazíny. Pojednává se v ní totiž o strategii španělského Seatu, jenž plánuje do budoucna,...

Výběr článků

Načítám