Hlavní obsah

Překvapení z Mexika - Mastretta MXT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko asi není zrovna země, o které bychom mnoho věděli z hlediska automobilů. Mexiko se proslavilo snad jen tím, že se zde vyráběl jako poslední klasický Brouk, a není tomu ještě tak dlouho. Jenže v Mexiku se dělají třeba i takové zajímavé kousky, jako je Mastretta MXT.

Článek

Sportovní automobily chce stavět spousta nadšenců po celém světě. Třeba i v Mexiku se najde někdo, kdo dokáže investovat peníze do konstrukce vozu, který by se měl v budoucnu vyrábět v maximálně 150kusové roční produkci.

Mastretta MXT tak bude velmi exkluzivní záležitostí, i když cena by mohla být celkem dobrá. Automobil bude totiž vyráběn v zemi, jejíž pracovní síla je jedna z nejlevnějších na Zemi.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Výrobce zatím nezveřejnil o voze mnoho informací. Jediné, co je nám známo je to, že karoserie bude vyrobena z plastů (však také Masretta je firma zabývají se výrobou všech možných plastových dílů od částí autobusů až po lahve na olej), a že pod kapotou bude mít čtyřválec. Ten má mít objem 2,3 l s výkonem 200 koní (147 kW). Zda bude chtít výrobce automobil prodávat i jinde než jen v Mexiku zatím nevíme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám