Hlavní obsah

Audi TT Clubsport: netradiční tovární tuning

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 26. tuning show v rakouském Wörthersee dostane opravdu velké lákadlo na návštěvníky - tovární koncept/tuning od Audi. Jedná se o Audi TT, které zcela přišlo o střechu, z čelního okna zůstalo jen torzo a i zbytek karoserie nese typické prvky tunerského řádění.

Článek

Základem úpravy Audi TT Clubsport je kompletní odstranění střechy i s čelním sklem. To je nahrazeno jen decentním větrným štítkem, který plynule přechází i na boky. Nastupování do vozu je tak hračka pro atletického Jamese Bonda nebo agenta Boba Saint-Clarea, alias Muže z Acapulca v podání Jeana-Paula Belmodna. Ale kdo na tajné agenty nemá, ten si může nastoupit klasicky dveřmi, jenž však nemají kliky. V duchu tuningové mánie jsou ovládány dálkovým otevíráním a od karoserie samočinně odskakují.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Jenže to není všechno. Snížení vozu se netýká jen střechy, ale třeba také sedadel, které by jinak z automobilu příliš vykukovaly. Jenže všechny tyto úpravy znamenají, že v clubsportu bude moct jezdit jen ten, kdo bude mít nasazenou ochranou přilbu.

Upravený jsou dost zásadně také ostatní partie vozu. Přední maska má v sobě zabudovanou gigantickou mřížku chladiče s dalšími vstupy vzduchu po stranách a lemy blatníků jsou extrémně vytaženy ven. To je proto, že kola mají nyní o 8 cm větší rozchod a na koncích náprav jsou nasazena kola o rozměru 265/30 R20.

Tuning se ale nepotkal jen s karoserií. Také motor 2.0 TFSI s výkonem 195 kW prošel pod prsty ladičů z Ingolstadtu a v clubsportu tak vykazuje na motorové brzdě 220 kW. Hlavní zásluhu na tom má větší turbo a nová elektronika.

Pro zájemce o větší fotografie použitelné jako pozadí na plochu monitoru přidáváme dva snímky o rozlišení 1024 x 768 px. Pokud na obrázek poklikáte a rozbalíte do původní velikosti, již není problém prostřednictvím rozbalovacího menu v pravém tlačítku myši obrázek stáhnout do počítače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám