Hlavní obsah

O automobilku Chrysler mají zájem tři investoři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku na převzetí ztrátové americké divize Chrysler německo-americké automobilky DaimlerChrysler předložily soukromé investiční společnosti Cerberus Capital Management a Blackstone Group a kanadský výrobce automobilových součástek Magna International. Informoval o tom list Detroit News s odvoláním na zdroje blízké situaci.

Článek

DaimlerChrysler by měl z těchto zájemců vybrat do konce dubna partnera pro exkluzivní jednání. Podle listu automobilka doufá, že cena se bude pohybovat kolem osmi miliard dolarů (167,8 miliardy Kč).

Automobilka trvale odmítá komentovat strategické plány Chrysleru již od února, kdy pátý největší výrobce aut na světě oznámil, že zvažuje všechny možnosti budoucnosti americké divize.

Chrysler postihl současný přesun zájmu spotřebitelů na úspornější vozy, který způsobil prudký růst cen pohonných hmot. Na prodeji Chrysleru se nejvíce podílejí lehké nákladní vozy a sportovní užitkové automobily.

V loňském roce společnost hospodařila se ztrátou 1,12 miliardy eur (31,3 miliardy Kč) a zahájila restrukturalizaci, jejíž součástí je také snížení počtu zaměstnanců o 13 000 a uzavření některých továren. Zpět k zisku se chce vrátit do roku 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám