Hlavní obsah

Cadillac chce vyvinout nový dvanáctiválec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce luxusních automobilů, firma Cadillac, má proti svým konkurentům dost ztrátu. Nemá totiž ten nejlepší motor, který nabízí kupříkladu Mercedes - dvanáctiválec. Zanedlouho se však jeden model s novým motorem objeví.

Článek

V časopise AutoWeek vyšel rozhovor s viceprezidentem koncernu GM Bobem Lutzem. V něm právě tento muž č. 2 v hierarchii tohoto automobilového giganta potvrdil, že Cadillac dostane v dohledné době dvanáctiválec, jehož výkonové parametry budou předčit všechny konkurenty. Jenže tento motor se nebude montovat jen tak do kdečeho - motor se obejví v novém luxusním sedanu, jehož odhalení se očekává na leden příštího roku.

O motoru se asi moc nedozvíme od Američanů, protože ti s ním moc společného nemají. Agregát se totiž připravuje ve stejné stáji, jako část nového Chevroletu Camaro. [celá zpráva] Ano - opět se odeslaly všechny požadavky do Austrálie a ve vývojovém centru Lang Lang se vše testuje a zkouší. V Austrálii se asi nyní hodně diví, co že je to předjelo na dálnici za Holden Commodore, který má tak neuvěřitelnou sílu a rychlost.

Však také podle prvních informací půjde o dva motory 3,6 V6 složené za sebou, takže i výsledný objem válců bude dvojnásobný. Maximální výkon 441 kW a točivý moment přesahující 720 N.m by měly být výzvou pro evropské výrobce automobilů.

Reklama

Související témata:

Související články

Cadillac BLS od 823 632 korun

V Průhonicích se můžete jít pokochat novými vozy Cadillac. Ti, kdo mají dostatek peněz sem mohou zajet si i nějaký vůz koupit. Na trhu se nyní objevil nový...

Další luxusní dlouhán pro Čínu

Cadillac má velké úspěchy v Číně. To dokazuje i jeho velká orientace na tento trh, kdy se snaží tamním boháčům nabídnout speciální automobil, který nikde jinde...

Výběr článků

Načítám