Hlavní obsah

Audi oznámilo rozšíření na 40 modelů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi poprvé veřejně oznámila, že její portfolio se jí zdá příliš úzké, a že do roku 2015 jej rozšíří až na 40 modelů. Pomoci k tomu má uvolnění 11,8 miliard euro na vývoj nových vozů.

Článek

Audi chce mít stále větší "tah na bránu", ale nikdo jim nedá nic zadarmo. Zákazníci jsou dnes velmi zhýčkaní a každé šlápnutí vedle se tvrdě trestá. Proto je zapotřebí nabídnou mnoho modelů, ze kterých by si mohli zákazníci vybírat. V nejbližší době se tak třeba dočkáme velkého kupé A5, ale v přípravě je také menší SUV Q5 a další. V roce 2015 by se tak měla modelová řada rozšířit až na celou čtyřicítku.

Zástupci Audi se také rozhodovali, kolik investic bude zapotřebí, aby byl plán naplněn. Nakonec bylo uvolněno 11,8 miliardy euro, jenže jak to tak vypadá, nebude to stačit. Náklady na vývoj totiž velmi rostou v roce 2010 bude zapotřebí nabídnout nejen nový model, ale také nový pohon. Podle zahraničních médií se tak dostane na další investice již přespříští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám