Hlavní obsah

Francouzská vláda investuje do vývoje automobilů

Novinky, DPA,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investici ve výši 400 miliónů eur (asi 11,2 miliardy korun) schválila francouzská vláda na vývoj v oblasti automobilismu v průběhu tří let. Její investice budou sahat jak k vývoji nových technologií, tak i k výzkumu revitalizace a restrukturalizace výroby automobilů.

Článek

Premiér Dominique de Villepin ve středu slíbil uvolnění peněz na nejdůležitější oblasti automobilové oblasti. Tak například stejně jako minulý rok se i letos dostane společnosti PSA podpory ve výši 120 miliónu euro na vývoj hybridních diesel-elektrických pohonů. Společnost také pravděpodobně získá část peněz na výzkum Stop-Start systémů, které samočinně vypínají a startují na křižovatkách motor.

Z dalších společností jmenujme například společnost Valeo, která dostane peníze na vývoj moderních velmi čistých filtrů pro klimatizace.

Dalších 150 miliónů euro bude investováno během tří let na adaptaci 20 000 pracovníků na nová pracovní místa v rámci autoprůmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám