Hlavní obsah

Jak vyrýsovat břišní svaly k dokonalosti i v domácím prostředí

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dokonalé postavě patří nejen pevná ňadra a zadek, ale i ploché bříško. Zhubnout v pase však není totéž, co zpevnění a vyrýsování břišních svalů. To vyžaduje skutečně velké úsilí a pak také výdrž. S pomocí osobní trenérky Rii Hrušovské z Holmes Place Praha jsme pro vás připravili čtyři cviky, které vám nejsnáze pomohou dosáhnout dokonalého bříška i v domácím prostředí. Podívejte se na přiložené video.

Podívejte se, na jednoduché cviky pro krásné, ploché břiškoVideo: Novinky

 
Článek

Vystouplé bříško trápí ženy s nadváhou, ale i jinak velmi štíhlé ženy. Může se jednat o povolené břišní svaly či o poruchu trávení nebo nadýmání. Jde tedy často o komplexní problém a je nutné zaměřit své úsilí nejen na posilování břišních svalů, ale také na složení a skladbu jídelníčku.

Správná životospráva je tím základním kamenem, od kterého se odvíjí celkové zdraví člověka. A u cvičení a tvarování postavy to platí dvojnásob. [celá zpráva]

Jestliže se po každém jídle břicho vyklene, je třeba upravit pořadí konzumace některých potravin. Každou potravinu tráví naše tělo jinak. Například maso potřebuje mnohem delší časový úsek ke strávení než třeba ovoce.

Důležitý pitný režim

Za nepříjemným nadýmáním může stát i černý čaj, káva či příliš kyselé ovocné čaje k snídani. Naopak trávení podporují a urychlují bylinné čaje. Především se jedná o čaj fenyklový, mátový nebo zelený. Činnost střev a trávení urychluje konzumace grepu, pomerančů a mandarinek.

A samozřejmě je také velice důležitý pitný režim. Nemá se vypít najednou příliš velké množství. Stačí po pár doušcích, ale pít celý den. Takto lze vypít nezbytné dva litry denně, které postačí k vyplavení škodlivých látek z těla a člověk to ani nepostřehne.

Důležitý je také poměr mezi draslíkem a sodíkem. Sodík, který je obsažen v kuchyňské soli, na sebe váže v těle vodu a způsobuje otoky. Naproti tomu draslík umožňuje vylučování vody z těla. Proto omezte solení a zvyšte spotřebu draslíku, který je obsažen např. ve fazolích, v čočce, banánech, špenátu nebo kuřatech.

Foto: Profimedia.cz

Několik rad, jak posilovat bříško i mimo cvičení

Břišní svaly lze trénovat i mimo samotné cvičení. Stačí chodit vzpřímeně se zataženým břichem. Samozřejmě jen díky vzpřímené chůzi svaly nevyrýsujete do dokonalosti, nicméně i takovéto drobnosti mohou podpořit úsilí při cvičení.

K posílení břišní stěny může pomoci i osvědčená masáž břicha - dlaní ve směru hodinových ručiček. A pak také dýchání do břicha - vše zintenzivníme, pokud budeme dělat prudké, krátké nádechy a výdechy.

Na někoho přímo zázračně působí i zábaly břicha. Směs z éterických olejů rozmarýnu, citrónu a levandule (vždy jen deset kapek od každého) se přidá do 50 ml olivového oleje. Do mísy s horkou vodou se nalije asi pětina oleje. Namočený a pečlivě vyždímaný ručník se přiloží na břicho a zakryje vlněnou dekou. Po půl hodině klidného relaxačního ležení se procedura zakončí teplou a na závěr chladnější sprchou.

V přiloženém videu naleznete 4 velmi efektivní cviky na vyrýsování svalů na břiše i s komentářem osobní trenérky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám