Hlavní obsah

Okukování ženského poprsí prodlouží muži život až o pět let

Novinky, Barbora Vaníčková

Němečtí vědci opět dokázali, jak zábavný může výzkum být. Pozorovali totiž vliv „očumování“ ženských ňader na mužské zdraví. Prý to opravdu funguje, civění může prodloužit život šmíráka až o pět let.

Foto: Profimedia.cz

Dělá to pro zdraví...

Článek

Doktorka Karen Weatherbyová zabývající se gerontologií, tedy oborem zkoumajícím problémy stárnutí organismů a chorobami, které stárnutí způsobuje, zjistila, že zírání mužů na ženská ňadra má na zdraví stejný vliv jako intenzivní cvičení.

Jen desetiminutové obdivování vyvinuté ženy spálí pozorovateli stejné množství energie jako třicetiminutový aerobní pohyb. Nedivme se tedy, že naše drahé polovičky mají s hubnutím daleko méně starostí.

Vliv na zdraví

Výzkum byl prováděn ve třech nemocnicích v německém Frankfurtu a účastnilo se ho 200 mužů po dobu pěti let. Polovina z nich byla instruována, aby denně sledovala ženské vnady, zatímco druhé skupině bylo doporučeno, aby se tohoto potěšení vzdala.

Výsledky hovoří za vše, výzkum prokázal, že muži, kterým bylo potěšení pravidelného pohledu na ženské přednosti dopřáno, mají nižší krevní tlak, pomalejší pulz a menší výskyt ischemické choroby srdeční. Za tyto kladné reakce organismu může především zvýšená sexuální touha, která vede k lepšímu prokrvení těla. Podle výzkumného týmu tak několik minut „šmírování“ denně snižuje riziko infarktu a mozkové mrtvice až na polovinu.

Celkově se tak život muže může prodloužit o čtyři až pět let. Pánům po čtyřicítce se tedy jako prevence doporučuje hledět na větší poprsí minimálně deset minut denně. Zda to funguje i se spodní částí těla, vědci prozatím neprokázali. Takzvaní „dolňáci“ se tedy nejspíše budou muset přeorientovat na horní partie.

Reklama

Související témata:

Související články

Správně dávkovaná špína může i léčit

Špína se sice může nečeským uším zdát jako hezky znějící slovo, ale pro nás je jeho význam nepochybně záporný až odpudivý. Špína jako taková, stejně tak...

Výběr článků

Načítám