Hlavní obsah

Varovné signály, jež mohou upozornit na nevěru ženy

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle statistik každý třetí muž a každá čtvrtá žena vedou dvojí život. Sice žijí v dlouhodobém svazku, ale zároveň i ve vztahu mileneckém. Většinou se v tomto směru hovoří o mužích, ale ani ženy nezůstávají pozadu. Podle rodinného terapeuta Andrewa G. Marshalla v tom hrají velmi důležitou roli moderní technologie, které nevěře nahrávají.

Foto: Profimedia.cz

Nevěře nahrávají i moderní technologie.

Článek

Co může na nespokojenost ve vztahu a případnou nevěru upozornit?

1. Nedostatečná pozornost od muže 

Pokud se žena zmíní, že už jsou to roky, kdy od vlastního muže naposledy něco dostala, pak to neříká jen tak mimochodem. Je dost možné, že určité pozornosti dostává již od někoho jiného a v podstatě se sama sebe ptá, proč muž, se kterým žije a kterého miluje, takový není.

Pozorností nejsou myšleny jen dárky, ale i letmé doteky, objímání či jakékoli pochvalné gesto k její ženskosti. Podle odborníků stačí opravdu jen troška snahy z mužovy strany, aby se žena vrátila zpátky na zem a přestala mít o vztahu s ním pochybnosti. Z jednoho výzkumu například vyplynulo, že ženy potřebují denně osmkrát obejmout nebo pohladit, aby se cítily milovány.

2. Nedostatek času na sebe

Když žena dlouhodobě funguje jako ten, kdo hledí především na dobro svého muže, své rodiny a kvůli potřebám ostatních nemá čas na své zájmy, své potřeby, pak mnohem snadno podlehne svodům cizího muže, který ji byť jen nepatrně upozorní na její důležitost, na její úžasnou osobnost a jednoduše jí zalichotí.

Muži by tak nikdy neměli zapomínat na to, že jejich manželka není jen matka jejich dětí, ale především okouzlující žena, která má své přednosti i nedokonalosti, pro které se do ní zamilovali. A zaslouží si být hýčkána, ale i plně respektována v koníčcích a zájmech, které jí mohou pomoci zapomenout na každodenní starosti a povinnosti.

3. Dlouhodobá naštvanost

Každou ženu deprimuje, pokud se dlouhodobě snaží o změnu ve vztahu, ale bez úspěchu. Stačí pak velmi málo, aby zaujala postoj: "Proč já mám něco dělat pro něj, když on neudělá vůbec nic pro mě."

Jedinou šancí na nápravu je, aby muž začal skutečně ženě naslouchat a sám jí aktivně nabízel svou pomoc.

4. Zábava a touha po společnosti přátel

Jakmile žena začne hodnotit svůj dosavadní život a zjistí, že je jen o práci, běhání kolem dětí, manžela a úklidu, obvykle začne hledat jakékoli úniky z reality. Kromě cvičení, posezení s přáteli pak přichází na řadu i víkendové dámské jízdy.

Je hloupost to ženám zakazovat. Mnohem lepší je začít více organizovat společný víkendový program. To neznamená plánovat společnou práci kolem domu, ale například výlet na oblíbená místa, návštěvu divadla, kina, wellness víkendy apod.

Stejně jako muži potřebují svůj volný čas, tak i ženy chtějí volně dýchat. Muži jim to mají umožňovat, ale zároveň jim i ukazovat nejrůznější alternativy. Že i čas strávený s nimi může být zábavný, pohodový a hlavně odpočinkový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám