Hlavní obsah

Když mužské komplimenty místo pochvaly urazí

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži rádi skládají komplimenty a ženy je rády přijímají. Ne vždy se ale dobře míněná pochvala setká s takovým úspěchem, jaký je očekáván. Stačí nevhodná volba slov nebo tón a katastrofa je na světě.

Foto: Profimedia.cz

I tak nevinný kompliment, že to ženě opravdu sluší, se může nečekaně zvrtnout. Ilustrační foto

Článek

Zalichotit ženě je jedním z oblíbených a spolehlivých kroků, jak zlepšit své vyhlídky. Snad všichni muži to vědí, a proto také mnohdy chválou nešetří. Někteří upřímně, jiní ze zištných důvodů.

Mnohým se ale může stát, že i přes veškerou snahu se situace zvrtne a místo pochvaly muž nechtěně vysloví něco, co žena jako kompliment rozhodně nepřijme.

Romantičtější a něžnější ženské pohlaví je totiž od přírody mnohem citlivější na určitá témata či narážky a také podezřívavější. Při jejich zmínění je tak poměrně jedno, že se jednalo o kompliment. Málokterá žena to tak pochopí.

Server Askmen sestavil přehled několika nejčastějších komplimentů v mužském podání, které ale ženám přijdou nevhodné a mnohdy dokonce urážlivé.

Dneska ti to moc sluší

Nevinná fráze, která nemusí být tak pozitivní, jak by se mohlo zpočátku zdát. Je totiž dost pravděpodobné, že ženu ihned poté napadne – A to mi to sluší jen dnes? A to jindy nevypadám dobře? A problém je na světě.

Je totiž více než jasné, že ženy chtějí vypadat k světu co nejčastěji, nejen při výjimečných příležitostech, kdy obléknou elegantní šaty. A i když někdy opravdu nevypadají, rozhodně to netouží slyšet od svého přítele, a to v jakékoli podobě.

Vypadáš tak mladě

Tato lichotka může být brána dobře i špatně, záleží na věku ženy, které je sdělována. K pochopení malé vysvětlení. Mnohé dívky v období dospívání praktikují různé triky (vycpávky do podprsenky, líčení atd.), aby vypadaly starší. Když se konečně dočkají a dívčí křivky se začnou měnit v ženské, rozhodně netouží slyšet, že i ve 22 vypadají pořád na patnáct.

Zato když se takto polichotí některé starší dámě, rozhodně se muž setká s vlídnějším přijetím.

Sluší ti to víc, když se směješ

To mnohým ženám. Žádná se ale nesměje celý den, takže to z jejich logiky znamená, že po většinu dne vypadají hůř nebo divně, protože se nesmějí.

A kdy se ženy nejčastěji usmívají? Když je partner něčím vtipným pobaví, když se jim hlavou honí myšlenky, které vyloudí na jejich tvářích zajímavý úsměv.

Jsi skvělá osobnost 

Další nevinná lichotka, která se nejspíš setká ve většině případů s poděkováním a úsměvem. Co si ale budou ženy myslet doopravdy? Možná něco o tom nejlacinějším a nejsnazším komplimentu, jaký mohl muž zrovna vybrat.

Nejsi jako ostatní 

Každá žena tajně doufá, že její vyvolený si mezi mnoha konkurentkami vybere zrovna ji. A to právě pro něco výjimečného, co jiná nemá. I když reakcí na uvedený kompliment bude možná romantické začervenání a radost, podtext zní pro řadu dam jasně. Všechny okolo jsou jen holky do větru a zrovna já jsem výjimka. Nechápete? Nevadí, ani se nesnažte.

Jsi tak nevinná

Vyřčená slova a jejich pochopení se můžou někdy více než lišit. Uslyší-li žena lichotku ve stylu: jsi tak nevinná, asi ji nenapadne, že by v ní muž viděl malou holku. Co ale nejednu napadne určitě, je myšlenka, že o ní muž smýšlí jako o té, s kterou nic moc překvapivého nezažije (a je jedno, zda se to bude týkat přímo sexu).

Jsi dobrá, na holku 

Tak tohle nedopadne dobře. Jakkoli to muž myslí jako poklonu, žena to tak nikdy neuvidí. Proč by žena nemohla dělat totéž co muži a být v tom dobrá, obzvlášť v dnešní době, kdy rozdíly mezi pohlavími ve výkonu různých profesí a činností skoro neexistují.

Nejlepší, co jsi kdy udělala (navrhla, uvařila...)

Ani toto asi nedopadne moc dobře a muž nebude nejspíš příliš pochválen. Možná chtěl kolega v práci jen říct, že žena udělala skvělou prezentaci, muž ženě doma, že uvařila skvělou večeři atd. Co ale uslyší žena? Hlavně to, že všechno, co udělala předtím, vlastně za nic nestálo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám