Hlavní obsah

Čeho muži v životě nejvíc litují

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde na přetřes hodnocení dosavadní spokojenosti se životem, každý člověk bude nejspíš něčeho litovat. Ve většině případů se bude nejspíš jednat o maličkosti či malichernosti, dostane se ale i na vážnější témata. Zajímavé je pak zjištění, čeho nejvíc litují muži. Tím, co mnohé z nich trápí, je totiž ztracená láska.

Foto: Profimedia.cz

Dobrá práce je pro muže velmi důležitá. Přesto je případná ztráta nebo výměna zaměstnání trápí méně, než ztráta důležité ženy v jejich životě.

Článek

Odborníci z americké Northwestern University v rámci svého průzkumu podrobili otázkám přes 500 mužů. Hlavním dotazem samozřejmě bylo, čeho nejvíce ve svém dosavadním životě litují a co by případně změnili, pokud by mohli.

V odpovědích pak hledali různé souvislosti. Výsledek byl více než zajímavý. Společných ukazatelů bylo více, ale nad všemi nejvíce vynikal jeden – lítost nad rozchodem s osudovou ženou či problémy v milostném životě a vztazích všeobecně, citoval výsledky server Askmen.

Foto: Profimedia.cz

Najít vhodnou partnerku pro život je pro muže neméně důležité.

Lítost ve spojitosti s milostným životem uvedla více než polovina dotázaných (56 %), zatímco politování nad výběrem špatného zaměstnání jen necelých 20 %.

Práce a láska – základ pro život 

Zeptáte-li se kteréhokoli muže na to, co je pro něj v životě nejdůležitější, určitě zmíní lásku a dobrou práci (je jedno, v jakém pořadí).

A jakkoli může být pro řadu mužů práce brána jako nejdůležitější aspekt perfektního života, její ztráta nebo výměna mnohé z nich podle vlastního vyjádření bolí mnohem méně než ztráta ženy, která se možná až po čase jevila jako ta pravá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám