Hlavní obsah

Jak vypadá jednoduchý recept na šťastné manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Také vás zajímá, zda existuje recept na šťastné manželství? Pak pro vás máme velmi jednoduchý tip, vycházející z analýzy života dvou tisíc šťastných manželství. Z ní jednoznačně vyplynulo, že sezdané dvojice cítící se ve vztahu báječně si dopřávají dvakrát ročně společnou dovolenou, dvakrát týdně si smysluplně a zaujatě povídají a jedenáctkrát za dva týdny se pomazlí.

Foto: Profimedia.cz

Pravidelné večeře v restauraci vztahům prospívají.

Článek

Je také dobré, aby si dvojice vyrazila třikrát týdně jen ve dvou do restaurace na večeři a nezapomínala se líbat. Šťastní manželé to dělají v průměru šestkrát týdně, přitom intenzivní sex mají dvakrát týdně a „Miluji tě“ si řeknou devětkrát za čtrnáct dní. Není žádný důvod se přitom bát konfrontace s protějškem. Konstruktivní rozepře vedoucí ke společnému řešení proběhne u šťastných manželů jednou týdně.

„Výzkum naznačuje, že manželství je celé o dávání, braní a vytváření času jednoho pro druhého,“ tvrdí Catherine Croneová, mluvčí společnosti Headwater, která průzkum provedla.

Šťastní manželé ale netráví čas jen spolu, vyrážejí také s kamarády bez protějšku bavit se do víru noci. Důležité jsou i neočekávané pozornosti, přinesení kávy či čaje do postele, uvaření večeře bez oznámení dopředu a nakupování drobných pozorností.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželé jako nejlepší kamarádi

Poznali se ve čtrnácti letech v prvním ročníku gymnázia. Stali se velkými kamarády. Měli společné zájmy, společné přátele, podobný náhled na život. Po vysoké...

Výběr článků

Načítám