Hlavní obsah

Důvody, proč by muži neměli váhat vstoupit do manželství

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní doba manželství příliš nepřeje. Muži se všeobecně této instituci brání, nicméně nic není tak strašné, jak se na první pohled zdá. Manželství má i neskutečně mnoho výhod a podle magazínu AskMen.com není tedy třeba vstup do chomoutu dlouhodobě odkládat.

Foto: Profimedia.cz

Díky manželství se šance na rodinu několikanásobně zvyšuje.

Článek

Manželství dělá z mužů lepší a dokonalejší lidské tvory

Pokud budou muži chytří, upřednostní bystrou, tvrdohlavou a upřímnou ženu před jednodušší, atraktivní a movitější partnerkou, pak mají reálnou šanci, že z nich tato žena udělá lepší muže. Moudrá žena je pro muže tou nejlepší motivací a dokáže z nich dostat to nejlepší, co v nich je. Manželství navíc naučí muže pravému významu kompromisu a sebeobětování.

Manželství umožňuje mužům zažít skutečně kvalitní sex

Sex na jednu noc vypadá pro muže na první pohled velmi atraktivně, ve skutečnosti jen málokdo z nich přímo touží po té nejistotě a mnohdy neobratnosti, jež první sex většinou provází. Maximální souhru lze při prvním sexu jen velmi těžko prožít. Vzájemné poznávání dovádí sex do zcela jiných výšin.

Ženatí muži mají více sexu

Rozhodně se nejedná o špatný vtip. Potvrzují to i vědecké studie. Podle Kinsey Institutu například až 23 všech svobodných mužů fungují i rok bez sexu, zatímco to samé prožívá jen jedno procento ženáčů. Sex dvakrát až třikrát týdně si dopřává 19 % svobodných a až 36 % ženáčů. Podle odborníků to má jasné vysvětlení. Zatímco svobodní muži tráví čas hledáním nové partnerky, ženáči tento čas tráví sexem s manželkami.

Manželé jsou šťastnější

Přestože mnozí muži na své manželství nadávají, ve skutečnosti v něm zažívají mnohem větší štěstí, než prožívali za svobodna. Dokazuje to hned několik vědeckých studií. Manželství totiž skýtá stabilitu, pocit sounáležitosti a vzájemné podpory, což mužům dodává sebejistotu i mimo domov.

Manželství činí muže atraktivnější

Ženáči na určité ženy působí doslova jako magnet. Proč by jinak bylo tolik žen, jež se smíří s rolí milenky, jen aby s mužem mohli stále být? Samozřejmě nechceme muže navádět k tomu, aby se ženili jen pro svůj úspěch u dalších žen. Nicméně pokud muž pociťuje zájem ostatních žen, odráží se to i na jeho sebejistotě a sebevědomí i v jiných oblastech a o to přeci jde.

Manželství umožňuje rozšíření rodu

Lidé mohou mít samozřejmě potomky i mimo manželství, přesto díky manželství se šance na rodinu několikanásobně zvyšuje. Touhu po otcovství v určitý čas prožívá téměř každý muž a stabilní prostředí v podobě manželství mu to může skutečně umožnit.

Ženatí muži žijí déle

Studie dokazují, že šťastně ženatí muži mají tendence přežívat své dlouholeté partnerky.  Podle jedné americké studie svobodní muži mají pětkrát větší pravděpodobnost, že zemřou na infekční choroby, mají také o 40 % větší šanci, že zemřou na onemocnění srdce než ženáči. Podle jedné studie je dokonce úmrtnost svobodných mužů 2,5krát vyšší než u ženatých.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám