Hlavní obsah

Ženské pozadí je symbolem atraktivity

Novinky, Dana Sokolová

Zadek a ňadra patří mezi tzv. přednosti ženské krásy a sexuality. Přestože ve společnosti panuje věčný spor o tom, co je pro muže z těchto dvou částí přitažlivější, odborníci mají jasno. Krásný pevný zadek jednoznačně vede.

Foto: Profimedia.cz

Mezi cvičení, která pomáhají zpevňovat a tvarovat zadeček patří bruslení, běh do schodů, tanec, výpony, běžky, rychlá chůze či squash.

Článek

Přestože ve většině afrických zemí jsou ideálem ženské krásy široké boky a co největší zadek, v západních kulturách je tento sexy symbol nepřirozeně potlačován. A to i přesto, že z mnoha výzkumů vyplynulo, že z erotického hlediska jsou pro muže větší zadečky zajímavější než větší prsa. Podle časopisu Maxim je dokonce až 75 procent mužů tzv. dolňáků, které přitahuje zadeček mnohem víc než ženská ňadra.

Asi největší přednost zadečku před ňadry je v tom, že jsou v něm kromě tuku uloženy i svaly, tudíž ho lze správným cvičením formovat a zpevňovat. Což je velmi důležité a to především z pohledu atraktivity. Podle sexuologů totiž nezáleží ani tak na velikosti zadečku, jako právě na tvaru a pevnosti. Přestože pevnost a velikost lze ovlivnit cvičením, tvar je dán ženám do vínku geneticky.

Hýžďové svaly z pohledu anatomie
Velký sval hýžďový - slouží především k sezení. Při stažení narovnává ohnuté stehno a zanožuje. Jeho pevnost zvyšuje atraktivitu ženy.
Čtyřhlavý stehenní - doplňuje svaly zadečku. Umožňuje napnutí nohy v koleni a přednožení v kyčli.
Střední hýžďový - je schovaný pod velkým svalem hýžďovým a má na starosti zanožení a unožení nohy.
Zadní svaly stehna - navazují na svaly zadečku. Ohýbají koleno, pomáhají při zanožování a umožňují držet nohy u sebe.
Napínač stehenní povázky - pomáhá při unožení, roznožení a přednožení.
Malý hýžďový sval - je uložen ještě pod středním hýžďovým svalem a pomáhá otáčet kyčelním kloubem.

Bohužel tak jako i jiné svaly mají i svaly na zadku tendenci ochabovat. A proto je pro jejich krásu tolik důležitý pohyb.

Mezi cvičení, která pomáhají zpevňovat a tvarovat zadeček patří bruslení, běh do schodů, tanec, výpony, běžky, rychlá chůze či squash.

Foto: Profimedia.cz

Jak by měl vypadat ideální zadek

Na krásu ženského těla by se mělo pohlížet z pohledu kultur. Západní společnost upřednostňuje střední velikost hýždí, přičemž například muslimské země milují širší a větší zadky. V afrických zemích muži upřednostňují i tzv. obří zadky, jsou pro ně symbolem nejen plodnosti, ale i zdraví ženy.

Z erotického pohledu mají prý nejkrásnější zadky míšenky bělochů a černošek. Takto vyklenutý a přitom velmi pevný zadeček prý nemůže vlastnit žádná jiná rasa. Velmi blízko k tomuto tvaru má herečka a zpěvačka Jenifer Lopezová, jejíž zadeček je symbolem atraktivity pro většinu Američanek. Přestože Evropanky spíše touží po menším zadečku, Američanky se snaží dosáhnout většího a přitom pevného zadečku silikonovými implantáty.

Na krásný zadeček by podle mužů měla navazovat i krásná stehna, tudíž ženy by se při cvičení měly zaměřit i na tuto část těla. Dojem totiž utváří celek.

Pokud tedy chcete zvýšit svou atraktivitu, dbejte na pevnost svého zadečku. Jak říkají čtenáři časopisu Maxim: "Sebehezčí žena s překrásným obličejem a pěknými prsy, ale s rozbředlým plochým zadkem váží na vahách mužského vzrušení mnohem méně, než průměrná žena s malými prsy, ale dokonalým zadkem, pevným jak basketbalový míč."

Zajímavosti:

  • Anální sex okusilo alespoň jednou 28 procent Češek a jedno procento ho praktikuje při každém styku.
  • Některé ženy i muže vzrušuje dávat či dostávat výprask na zadek. Jde o tzv. Spanking.
  • Pokud muže vzrušuje pouze zadek ženy, říká se tomu pogofilie.

Reklama

Související témata:

Související články

Brazílie zakázala soutěž o největší zadek

Úřady v největším brazilském městě Sao Paulo podnikly právní kroky, aby zabránily konání soutěže, jejímž cílem bylo najít školáka nebo školačku s největší...

Ženy nejvíc pohupují boky v neplodné dny

Pokyvující se ženské boky jsou pro muže velmi přitažlivé, ale jejich majitelky se snaží své protějšky chůzí mást. Zatímco pány kroutící se zadeček vydráždí...

Co bylo kdysi povzbuzením, je dnes harašením

Může být poplácání po zadku považováno za sexuální obtěžování? Někdo řekne ano, jiný zase ne. Myslím, že správná odpověď zní: jak kdy. Nedávno byla na muže,...

Výběr článků

Načítám