Článek
Green Pool |
---|
Suroviny: 2 kopečky citrónové zmrzliny, 2 cl crème de menthe, Bohemia Sekt demi sec, 1 snítka máty peprné |
Postup: Do koktejlové sklenky dáme zmrzlinu, rovnoměrně pokapeme Créme de Menthe a přelijeme sektem. Dozdobíme snítkou máty. |
Red moon |
---|
Suroviny: 4 cl Becherovky Original, 10 cl rybízového džusu, soda, led plátek pomeranče |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, rybízový džus a po okraj doplňte sodou. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče. |
Party King |
---|
Suroviny: 8 cl hruškového džusu , 2 cl Moninu - Meloun sirup, 2 cl fresh limetkového džusu, 2 cl Pražské vodky, dolít Chateau Radyně extra brut |
Postup: Suroviny promícháme v šejkru, nalijeme do Fancy skla na led, dolijeme Chateau Radyně extra brut. Zdobíme baby hruštičkou, koktejlovou třešní a mátou. |
Zázvorové Mojito |
---|
Suroviny: 6 cl Havana Club Anejo Blanco, 2 lžičky třtinového cukru, citrónová šťáva, zázvorová limonáda, lístky máty peprné, ledová tříšť, čerstvý zázvor, čerstvá limeta |
Postup: Do sklenice dáme limetu a mátu, pak třtinový cukr, zázvor a podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a doplníme zázvorovou limonádou a citrónovou šťávou. |
Martini Red Point |
---|
Suroviny: 4 cl Martini Rosso, 10 cl jablečného džusu, 5 cl perlivé vody, led, jablko |
Postup: Do sklenice typu long vložte led, přidejte Martini Rosso a perlivou vodu. Zlehka promíchejte dlouhou míchací lžící, ozdobte plátkem jablka a drink můžete podávat. |
Snowstar |
---|
Suroviny: 4cl Ballantine´s Finest, 2 cl Amaretta, 6 cl kokosového krému, 4cl ananasového džusu. |
Postup: Protřepejte suroviny s ledem a nalijte do vyšších sklenic. |
Cuba Libre |
---|
Suroviny: 4 cl Cuban rumu Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy, 4 cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky |
Postup: Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko. |
White Cuban |
---|
Suroviny: Rum Havana Club Especial, kávový likér Káhlua, kávová zrna, lámaná čokoláda |
Postup: Sklenici si naplníme ledovou tříští, dávkujeme 3 cl kávového likéru Káhlua a 3 cl Rum Havana Club Especial, vymícháme barovou lžící. Scedíme do vychlazené koktejlové sklenice, nahoru pomalu nalijeme našlehanou smetanu tak, aby se vrstvy nespojily. Zdobíme kávovými zrnky a domácí lámanou čokoládou. „Drink se pije plnými doušky, krásně se vám při tom pojí obě vrstvy. Je to dezertní koktejl, vhodný po jídle.“ |
Black Velvet |
---|
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem. |
Happy New Year |
---|
Suroviny: 1 cl koňaku, 2 cl Porto Tawny, Bohemia Sekt brut |
Postup: V míchací sklenici promíchejte koňak a portské. Přes streiner nalijte do sklenky a zalijte sektem. Ozdobte physalisem nebo spirálou pomerančové kůry. |
Cordial Fresh s limetou |
---|
Suroviny: led, 2 cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy |
Postup: Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny. |
Baileys Chocolatini |
---|
Suroviny: led, 50 ml Baileys Irish Cream, 10 ml vodky, Smirnoff No.21, 5 ml čokoládového likéru |
Postup: Vložte několik kostek ledu do šejkru. Přilijte 50 ml Baileys, 10 ml vodky a 5 ml čokoládového likéru a vše promíchejte. Drink proceďte do vychlazené martini sklenice. |
Fashionista |
---|
Suroviny: 40 ml Absolut vodky, 20 ml Lillet Blanc, 15 ml cukrového sirupu, 25 ml čerstvé citronové šťávy, střik orange bitteru, bílek, sodovka |
Postup: Protřepejte a promíchejte všechny ingredience (kromě sodovky) v shakeru spolu s ledem. Přelijte do sklenice a doplňte sodovkou. |
The Georgian |
---|
Suroviny: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty |
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promícháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Sprite a servírujeme s lístky máty. |
Golden Nail |
---|
Suroviny: 4 cl Ballantine’s Finest, 1 – 2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry |
Kuuma Pooluka – Brusinka |
---|
Suroviny: 4 cl Finlandia Cranberry, 5 dcl 50% hruškového džusu, skořice |
Postup: Džus zahřejte téměř do bodu varu. Nalijte ho do silnostěnné sklenice, zalijte 4 cl vodky a na vrch nasypte trochu skořice, nápoj promíchejte celou skořicí a podávejte. |
Růžová planeta |
---|
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citronové šťávy, 1 lžičku cukru, led |
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citronovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku opět vyšperkujte, tentokrát jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem. |
Black Apple |
---|
Suroviny: 4 cl Finlandia Blackcurrant, 8 cl jablečného džusu, led |
Postup: Do sklenice vložíme led, přidáme suroviny a promícháme. |
Bacardi Mojito |
---|
Suroviny: 4 cl Bacardi Superior Rumu, 1/2 - 1 limetu, 2 lžičky třtinového cukru, 1 – 2 stonky máty, sodu nebo perlivou vodu, led |
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu a deset mátových lístků, přidáme třtinový cukr a lehce podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme 4 cl rumu a dolijeme sodou. Poté promícháme a ozdobíme snítkou máty. |