Hlavní obsah

Slavnostní koktejly, které dokážou zpestřit každou party

Novinky, das

Bujaré oslavy a míchané nápoje k Silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2013.

Foto: Profimedia.cz

Čím pomaleji budeme pít alkohol, tím víc si ho užijeme.

Článek
Green Pool
Suroviny: 2 kopečky citrónové zmrzliny, 2 cl crème de menthe, Bohemia Sekt demi sec, 1 snítka máty peprné
Postup: Do koktejlové sklenky dáme zmrzlinu, rovnoměrně pokapeme Créme de Menthe a přelijeme sektem. Dozdobíme snítkou máty.
Red moon
Suroviny: 4 cl Becherovky Original, 10 cl rybízového džusu, soda, led plátek pomeranče
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, rybízový džus a po okraj doplňte sodou. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
Party King
Suroviny: 8 cl hruškového džusu , 2 cl Moninu - Meloun sirup, 2 cl fresh limetkového džusu, 2 cl Pražské vodky, dolít Chateau Radyně extra brut
Postup: Suroviny promícháme v šejkru, nalijeme do Fancy skla na led, dolijeme Chateau Radyně extra brut. Zdobíme baby hruštičkou, koktejlovou třešní a mátou.
Zázvorové Mojito
Suroviny: 6 cl Havana Club Anejo Blanco, 2 lžičky třtinového cukru, citrónová šťáva, zázvorová limonáda, lístky máty peprné, ledová tříšť, čerstvý zázvor, čerstvá limeta
Postup: Do sklenice dáme limetu a mátu, pak třtinový cukr, zázvor a podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a doplníme zázvorovou limonádou a citrónovou šťávou.
Martini Red Point
Suroviny: 4 cl Martini Rosso, 10 cl jablečného džusu, 5 cl perlivé vody, led, jablko
Postup: Do sklenice typu long vložte led, přidejte Martini Rosso a perlivou vodu. Zlehka promíchejte dlouhou míchací lžící, ozdobte plátkem jablka a drink můžete podávat.
Snowstar
Suroviny: 4cl Ballantine´s Finest, 2 cl Amaretta, 6 cl kokosového krému, 4cl ananasového džusu.
Postup: Protřepejte suroviny s ledem a nalijte do vyšších sklenic.
Cuba Libre
Suroviny: 4 cl Cuban rumu Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citronové šťávy, 4 cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky
Postup: Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citronovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
White Cuban
Suroviny: Rum Havana Club Especial, kávový likér Káhlua, kávová zrna, lámaná čokoláda
Postup: Sklenici si naplníme ledovou tříští, dávkujeme 3 cl kávového likéru Káhlua a 3 cl Rum Havana Club Especial, vymícháme barovou lžící. Scedíme do vychlazené koktejlové sklenice, nahoru pomalu nalijeme našlehanou smetanu tak, aby se vrstvy nespojily. Zdobíme kávovými zrnky a domácí lámanou čokoládou. „Drink se pije plnými doušky, krásně se vám při tom pojí obě vrstvy. Je to dezertní koktejl, vhodný po jídle.“
Black Velvet
Postup: Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem.
Happy New Year
Suroviny: 1 cl koňaku, 2 cl Porto Tawny, Bohemia Sekt brut
Postup: V míchací sklenici promíchejte koňak a portské. Přes streiner nalijte do sklenky a zalijte sektem. Ozdobte physalisem nebo spirálou pomerančové kůry.
Cordial Fresh s limetou
Suroviny: led, 2 cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy
Postup: Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny.
Baileys Chocolatini
Suroviny: led, 50 ml Baileys Irish Cream, 10 ml vodky, Smirnoff No.21, 5 ml čokoládového likéru
Postup: Vložte několik kostek ledu do šejkru. Přilijte 50 ml Baileys, 10 ml vodky a 5 ml čokoládového likéru a vše promíchejte. Drink proceďte do vychlazené martini sklenice.
Fashionista
Suroviny: 40 ml Absolut vodky, 20 ml Lillet Blanc, 15 ml cukrového sirupu, 25 ml čerstvé citronové šťávy, střik orange bitteru, bílek, sodovka
Postup: Protřepejte a promíchejte všechny ingredience (kromě sodovky) v shakeru spolu s ledem. Přelijte do sklenice a doplňte sodovkou.
The Georgian
Suroviny:  5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promí­cháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Sprite a servíruje­me s lístky máty.
Golden Nail
Suroviny: 4 cl Ballantine’s Finest, 1 – 2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry
Kuuma Pooluka – Brusinka
Suroviny: 4 cl Finlandia Cranberry, 5 dcl 50% hruškového džusu, skořice
Postup: Džus zahřejte téměř do bodu varu. Nalijte ho do silnostěnné sklenice, zalijte 4 cl vodky a na vrch nasypte trochu skořice, nápoj promíchejte celou skořicí a podávejte.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citronové šťávy, 1 lžičku cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citronovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku opět vyšperkujte, tentokrát jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Black Apple
Suroviny: 4 cl Finlandia Blackcurrant, 8 cl jablečného džusu, led
Postup: Do sklenice vložíme led, přidáme suroviny a promícháme.
Bacardi Mojito
Suroviny: 4 cl Bacardi Superior Rumu, 1/2 - 1 limetu, 2 lžičky třtinového cukru, 1 – 2 stonky máty, sodu nebo perlivou vodu, led
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu a deset mátových lístků, přidáme třtinový cukr a lehce podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme 4 cl rumu a dolijeme sodou. Poté promícháme a ozdobíme snítkou máty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám