Hlavní obsah

Český internet opět pomohl potřebným

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi opět dokázali, že jim nejsou cizí osudy lidí těžce zkoušených životem. Tisíce dárců přispěly napříč českým internetem na pomoc lidem, jejichž životní příběhy spojil druhý ročník projektu Český internet pomáhá. Pro Konto Bariéry a Bílý kruh bezpečí se během 10 dnů trvání internetové sbírky podařilo získat 313 083 korun.

Foto: konto Bariéry

Hana Volfová se svými žáky

Článek

Je vidět, že nikoho z dárců nenechaly chladnými tři příběhy žadatelů Konta Bariéry, kteří se v různé životní etapě stali závislí na invalidním vozíku a nyní potřebují pomoc, aby se začlenili do normálního života.

Mezi nimi i paní Hana Volfová (45), oblíbená učitelka, která se na vozíčku ocitla z ničeho nic loni o prázdninách. Potřebovala doplatit vozík, který je jejím důležitým pomocníkem v nelehké životní situaci a nezbytně nutné úpravy v bytě. Chybělo jí 86 000 korun. Paní Haně se v rámci charitativní internetové sbírky rozhodla pomoci česká portálová jednička Seznam.cz spolu s Novinkami, které její příběh přinesly.

Tři handicapovaní lidé, kterým pomohou peníze z internetuVideo: Novinky

Kromě Hanky lidé také přispívali třináctiletému Borisovi, který se po těžkém úrazu nechce vzdát sportování a sedmileté Bětušce, která již vyrostla z dětských kočárků a potřebuje vozík, aby se mohla samostatně pohybovat a dojíždět na něm do školy.

Bílý kruh bezpečí

Bílý kruh bezpečí představil možnosti pomoci obětem trestných činů, jejichž počet v České republice neustále stoupá. Dárci mohli přispět na provoz nonstop linky pro oběti trestných činů, na praktickou pomoc pozůstalým po obětech vražd a na psychorekondiční 50tihodinový pobyt pro oběti znásilnění, kterým jim dodá sílu vzít zase život do svých rukou. Podrobnosti naleznete na www.internetpomaha.cz.

V pondělí 19. března byla spuštěna webová stránka www.internetpomaha.cz, na kterou současně odkazovali svými kampaněmi všichni internetoví partneři projektu. Návštěvníci stránky se zde mohli seznámit s příběhy lidí, kterým pomáhá Konto Bariéry a Bílý kruh bezpečí a rovnou pomoci jakoukoli finanční částkou.

Foto: konto Bariéry

Celá akce trvala 10 dní a ve čtvrtek 29.3. večer byla slavnostně zakončena. Za přítomnosti všech partnerů projektu byly předány šeky charitativním organizacím. Celková darovaná částka byla díky dražbě unikátního pozlaceného přístroje Sodastream a dvěma delikátním lahvím vína, darovaných společností Global Wines s.r.o., navýšena ještě o 27 300 Kč.

„Díky jedinečné spolupráci všech velkých internetových hráčů, kteří se spojili pro dobrou věc, můžeme splnit všechna přání Hanky, Borise i Bětušky a ještě nám zbude pro další,“ děkuje Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

„Jsem velice ráda, že jsme mohli být součástí tohoto již ověřeného projektu. Lidé nám dokázali, že jim osud obětí trestných činů není lhostejný,“ podotkla Petra Vitoušová, prezidentka Bílého kruhu bezpečí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám