Hlavní obsah

Eva Svobodová: Muži mají strach z bolesti

Novinky, Andrea Zunová

Estetická poradkyně Eva Svobodová radí lidem, jak o sebe mají pečovat, ale může je informovat i o různých plastických operacích. S klienty Lékařského domu v Praze 7 řeší jejich předoperační obavy a v rozhovoru říká, že muži nejsou tak odolní jako ženy.

Foto: archív

Eva Svobodová

Článek

Stala jste se estetickou poradkyní. V čem vaše práce spočívá?

Ano, stala a jsem tomu moc ráda, je to práce s lidmi a to mne zajímá. Věnuji se hlavně klientkám osobně. Radím jim i ukazuji, jak mají o sebe pečovat, co mají na sobě nosit a jak se mají udržovat svěží. V neposlední řadě jim také mohu poradit, jak co nejlépe využít plastické a estetické chirurgie, která nám toho tolik nabízí, a můžeme ji využít prakticky v každém věku. V některých případech mohu plně využít svých vlastních zkušeností, jak z plastických zákroků, tak z mého dosavadního života. Chovám se ke klientkám tak, jak bych si já představovala, že by se v podobné situaci měly chovat ke mně. Odborníků a lékařů máme opravdu dost a jsou velmi fundovaní, ale podle mě potřebují klienti také ten lidský pohled.

Už jste se setkala s podobným poradenstvím?

Toto ještě v Praze není. Myslím si, že jsem s tímto osobním přístupem ke klientům první a je na budoucích klientech, jak dalece mých služeb využijí a následně, jak budou spokojeni. Na starosti mám také marketink prezentací Lékařského domu.

S čím se na vás nejčastěji lidé obracejí?

S obavami z bolesti, nebo zda operace dopadne dobře. Ptají se také, jak dlouho bude trvat léčení po operaci, jak dlouho výsledek vydrží, nebo co mohou a nemohou po operaci vykonávat. Některé z klientů zajímá také finanční otázka - kolik operace stojí. K tomu bych chtěla dodat, že ne všechny zákroky jsou drahé a nedostupné.

Ale lidé za mnou chodí i proto, abych jim pomohla se stylem oblékání, líčení, či výběrem kosmetiky. Těch otázek je opravdu dost a ptá se každý, to je pochopitelné. Lidé, kteří za mnou přijdou, chtějí slyšet i osobní zkušenosti. To je pro mne celkem příjemné, některé operace mám již za sebou a mohu o nich fundovaně informovat.

Je rozdíl mezi ženami a muži?

Muži mají hlavně strach z bolesti. Nejsou tak odolní jako ženy. Myslím, že kdyby byli odolnější, některé zákroky by absolvovali daleko častěji než nyní a dost by jim to prospělo. Někteří klienti jsou i stydlivější a chtějí, abych byla u jejich konzultace s lékařem a pomohla i v komunikaci s ním. Pokud tam jsem, tolik se nebojí a lépe se s lékařem domluví na zákroku, který potřebují.

Zvýšily se obavy žen z plastických operací prsou po kauze s vadnými implantáty PIP?

Určitě se obavy hodně zvýšily a i hodně žen kvůli tomu operaci třeba odložilo. Ale mohu ujistit všechny ženy, že u nás jsme tyto implantáty nikdy neměli, upřednostňujeme kvalitu před cenou. Navíc, informaci o použitých implantátech by mělo mít každé pracoviště vedeno ve zdravotnické dokumentaci a případný dotaz klientky zodpovědět. Na naší klinice je toto standardem – klientka, která u nás tento typ operace podstoupí, obdrží kartičku, ve které je vyznačeno, jaké implantáty jí byly voperovány, a to včetně výrobních čísel.

Pro nás je velmi důležité zdraví pacienta a snažíme se pracovat více než na sto procent, aby byli klienti spokojeni a nemuseli se ničeho obávat. Protože to je pro tyto zákroky důležité, hlavně dopřát klientovi klid a jistotu. To je potřeba pro zdárný průběh všech zákroků, operací a následné rekonvalescence.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám