Hlavní obsah

Plastičtí chirurgové už umí zvětšit ňadra bez pomoci implantátů

Novinky, Veronika Hušková

Po velkých a pevných ňadrech touží nejedna žena. Mnohé by byly ochotny kvůli nim podstoupit i plastickou operaci. Ne každá je však pevně rozhodnuta nechat si voperovat silikonové implantáty. Jako důvod ženy často uvádějí nepřirozený vzhled, cizí prvek v těle nebo obavy z potíží s kojením. S dalším řešením teď přišli britští chirurgové.

Článek

Britští odborníci na plastickou chirurgii vyvinuli nový způsob zvětšení ňader. A to bez pomoci implantátů. Informoval o tom server The Daily Telegraph.

Nový operační zákrok spočívá v tom, že chirurgové nejprve pacientce odeberou tukovou tkáň ze spodní strany prsu a tu pak přesunou do vrchní části ňadra, do míst nad prsní bradavkou. Tak se opticky stane poprsí plnějším i pevnějším.

Britský profesor Laurence Kirwan, který novou metodu vymyslel, ji chce příští měsíc prezentovat na lékařské konferenci.

Výsledek operace je celoživotní

Technika je jen jednou z nových metod, kterými se chirurgové snaží vytvořit plnější poprsí přirozenějším způsobem a bez potřeby silikonových implantátů. Některé další postupy například počítají s přesunem tkání i z jiných částí těla a s využitím kmenových buněk, které napomohou růstu další prsní tkáně.

"Naše metoda je velice efektivní. Přesuneme tkáň, kůže se stane vypjatější, tlačí ňadra nahoru a ty pak působí plnějším dojmem," říká Kirwan. "Pro mnoho žen to navíc bude jediná potřebná operace, kterou budou muset podstoupit, narozdíl od zákroku s využitím silikonových implantátů. Ty je totiž třeba zhruba po deseti letech vyměnit."

Chirurg doposud provedl zhruba 150 podobných operací novou metodou a výsledky jsou prý výborné. Celý zákrok trvá tři až tři a půl hodiny a pacientka za něj zaplatí v rozmezí 8 až 12 tisíc liber (224 až 336 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám