Hlavní obsah

Česká kadeřnice Petra Měchurová bude udávat trendy účesů po celém světě

Novinky, Karolina Zarzycká

Kadeřnický salon Petry Měchurové vstoupil do širokého povědomí nejen v Česku, letos si vybudoval nejlepší jméno také na mezinárodním kolbišti. Petra Měchurová získala světově nejuznávanější kadeřnické ocenění Grand Trophy AIPP jednak jako první žena v historii soutěže, a pak jako první kadeřník ze Střední a Východní Evropy vůbec.

Článek

Salon Petry Měchurové bude ale ještě 3. května bojovat o ocenění na soutěži Alternative Hair Show ve Vídni s extravagantním modelem Love and Happiness, jehož provedení naživo předvedla v pražském hotelu Paříž.   

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Petra Měchurová vytváří soutěžní model love and happyness

Měchurová vysvětlila, že mezi použitými materiály na tvorbu barevného účesu používá paruky, chemlon a kenykalon, jež prostříhá a nalepí na kovovou konstrukci, kterou má zhotovenou od kováře.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Petra Měchurová s modelkou

Modelka potvrdila, že vytvořený účes ji nijak netíží, horší to je prý s obuví, na které se musí v průběhu přehlídky a předvádění modelu návrhářky Lenky Čegiňové udržet.

Účes Láska a štěstí bude na přehlídce extravagance

Účes Love and Happiness je vytvořen technikou oddělování vlasových příčesků do různých tvarů, již Petra Měchurová vymyslela pro francouzskou kadeřnickou firmu a dala jí název French kontrast.

K vidění bude na charitativní přehlídce ve Vídni, jejíž výtěžek poputuje na konto organizace Leukemia Research pro zkoumání a boj s leukémií.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Petra Měchurová s vítěznou trofejí

Alternative Hair show založil uznávaný kadeřník Tony Rizzo,  jenž se snaží sehnat prostředky pro výzkum leukémie. Událost vyčnívá nejen svým smyslem a myšlenkou pomoci, ale také svou vytříbenou a profesionální úrovní.

Na pódiu se vystřídají největší jména v kadeřnickém oboru a každým rokem zde bývá k vidění skutečná esence kreativity a inspirace pro kadeřníky celého světa. 

Petra Měchurová bude udávat nové styly a trendy

Přední francouzská kadeřnická firma v Paříži oslovila Petru Měchurovou, aby se stala členem prestižního mezinárodního týmu kadeřníků H .

Jedná se o mezinárodní tým šesti vlasových stylistů z různých zemí, kteří na základě svých zkušeností a vynikající práce v oboru vytvářejí nové trendy vlasových účesů.

Petra Měchurová se tak stala prvním českým H expertem, jenž bude udávat nové trendy střihů a stylingu po celém světě.

Petra Měchurová se zároveň rozhodla podpořit nadační fond Slunečnice modelky Heleny Houdové  Sunflower Children´s Foundation. Jednou z forem pomoci je letošní letní akce, při níž nákupem řecké kosmetiky v salonu Petry Měchurové zároveň zákaznice přispívají na konto Slunečnice.

Petra Měchurová má letošní rok opravdu nabitý, na podzim roku 2009 ji u vydavatelství Grada vyjde kniha účesů, jež bude určena nejen zákaznicím, ale i profesionálním kadeřníkům.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Drdoly a vysoké účesy jsou nesmrtelné

Paříž udává trendy nejen módě, ale i účesové tvorbě. Proto se na jejich přehlídkových molech dvakrát do roka konají přehlídky velkého kadeřnického umění. Letos...

Výběr článků

Načítám