Hlavní obsah

Depilace cukrovou hmotou nebolí a vydrží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zájem českých žen i mužů o depilaci, která jim na delší dobu zajistí hladkou kůži, roste. Klasická metoda pěny a žiletky je tak na ústupu. Trendem je depilace cukrovou pastou, poptávka roste i po depilaci voskem a epilaci laserem.

Článek

"Zájem o depilaci se zvyšuje, přičemž v současné době je velmi populární depilace cukrovou pastou. Depilace voskem je oblíbená především u klientek, které upřednostňují rychlost a nerady mění své zvyky," uvedla Beatrix Šťastná z pražského relaxačního klubu Cybex.

Rostoucí poptávku po orientální metodě cukrovou pastou sleduje i majitelka plzeňského salónu Andělské krásy Petra Brodzianská. "Depilace cukrovou hmotou odstraňuje chloupky po směru růstu, proto je téměř bezbolestná, a hodí se tak i na citlivější partie jako je podpaží nebo třísla. Na větší plochy je vhodnější vosk, jehož aplikace je ale bolestivější," vysvětlila Brodzianská.

Dodala, že další výhodou metody depilace cukrovou hmotou je to, že chloupky na rozdíl od odstranění voskem nezarůstají a na pokožce se tak netvoří pupínky. Oba druhy depilace zajistí hladkou kůži na zhruba 12 až 20 dní, přičemž depilace voskem je o něco levnější a rychlejší.

Například odstranění chloupků na nohou voskem stojí kolem 550 Kč, cena za depilaci třísel se pohybuje kolem 250 Kč. U depilace cukrovou pastou jsou ceny vyšší o zhruba 100 Kč.

I muži přešli na "cukr"

Podle salónů mají rostoucí zájem o depilaci také muži, jejichž poptávka po hladké kůži se za posledních pět let výrazně zvýšila. "Čím dál více mužů si nechává upravit obočí, podpaží, záda či hrudník. Pánové si od kosmetičky většinou nechávají poradit a nebojí se zkoušet nové věci. Velká část jich tak velmi rychle přešla na nový druh depilace cukrovou pastou," podotkla Šťastná.

"Muži mají zájem hlavně o depilaci zad, a to voskem i cukrovou pastou. Setkala jsem se ale i s depilací ramen, týla i obličeje. Výjimkou jsou vousy, které se depilovat nedají," zmínila Eva Hynková z pražského kosmetického Studia Avantgarda.

Dodala, že ženy si cukrovou pastou nejčastěji nechávají depilovat podpaží, ruce a horní ret. "Nohy depiluji hlavně teplým voskem, je to rychlejší a levnější, přičemž účinek na nohou je téměř stejný jako u použití cukrové hmoty," uvedla Hynková.

Volně prodejné pásky se studeným voskem téměř nefungují

Podle jejích klientek téměř vůbec nefungují pásky z voskem za studena, které jsou k dostání v obchodech. Stejný názor má i Petra Brodzianská: "Pásky z voskem na těle nefungují skoro vůbec, na obličeji tak z 50-ti procent," podotkla.

Mezi další domácí metody k zajištění hladké pokožky patří holení žiletkou a chemická depilace krémem. Obě metody jsou poměrně rychlé a jednoduché, přináší ale také určité nevýhody.

"Při holení žiletkou chloupky rostou více, jsou silnější a tmavší. Dalším rizikem je jejich zarůstání, díky němuž pokožka po holení není zcela hebká. Nevýhodou depilace krémem je to, že chloupky nejsou odstraněny do hloubky a zápach depilačního krému, který může podráždit pokožku," popsala nevýhody metod Eva Hynková.

Reklama

Související témata:

Související články

Móda intimního oholení

Byl to svérázný výzkum. Udělaly ho čtyři dívky. Oslovily stovku mužů, kteří vyplnili dotazník. Ptaly se jich na jejich vztah k holení různých partií těla....

Výběr článků

Načítám