Hlavní obsah

Radim Uzel: Orgasmu lze dosáhnout i při davové hysterii

Právo, Radim Uzel

Z jednoho dokumentárního filmu o Adolfu Hitlerovi jsem se nedávno dozvěděl, že se někteří muži dostávali při jeho projevech do zvláštního stavu psychické extáze. A ženy při nich dosahovaly dokonce orgasmu.

Foto: Profimedia.cz

Mladé dívky se při koncertech dostávají do transu. Strhávají ze sebe části oděvu a s vytřeštěnými zraky, případně s pěnou u úst, ze sebe vydávají orgastické skřeky.

Článek

Psychologové dobře znají tyto jevy z případů davové psychózy. Pokud se shromáždí jistý počet lidí, pozorujeme dokonce, že se z toho mohou zrodit nové duševní vlastnosti.

A nemusí to být jenom projevy Adolfa Hitlera. Vzpomeňme na davové šílenství při koncertech populárních hudebních skupin.

I v televizi jsme občas viděli mladé dívky, které se při podobných akcích dostávají do transu. Strhávají ze sebe části oděvu a s vytřeštěnými zraky, případně s pěnou u úst, ze sebe vydávají orgastické skřeky.

Některé ženy disponují schopností, o které se mužům ani nezdá. Dosáhnou orgasmu bez tělesného dotyku. Stačí, aby silně prožily určitou situaci ve svých představách.

K takovému chování jsou ve zvýšené míře disponovány ženy s povahovými rysy hysterie. Existují samozřejmě i hysteričtí muži, kteří třeba při projevech státníků propukají v nezřízený jásot. Povzbuzují pak svého politického guru třeba skandovaným potleskem a řvaním.

Vyvrcholení jako kondenzátor ve fotoaparátu

Pouze u některých mladých žen zaznamenali odborníci při těchto projevech nefalšované sexuální vyvrcholení. Ženský orgasmus je jiný než ten mužský. Některé ženy ho prožívají jako důsledek pozvolného nabíjení. Připomínají kondenzátor ve fotoaparátu. Ten také potřebuje určitou dobu k tomu, než se v přístroji zažehne blesk. Trvání této nabíjecí fáze bývá u různých žen odlišné. Mohou to být třeba dva až tři dny. U některých žen je i delší.

Jiné dámy fungují naopak. Když dosáhnou orgasmu, jejich sexuální apetence nemizí, ale naopak vzrůstá. Tento typ orgasmu můžeme nazvat hromadící se nebo kumulativní. Přejí si pohlavní styk co nejdříve znovu. Jejich orgastické prožitky jsou stále silnější a silnější. Často prožívají opakovaný orgasmus během jednoho styku. Po této sérii opakujícího se vyvrcholení pak může následovat delší nebo kratší doba poklesu sexuálního zájmu. Tedy jakéhosi pohlavního útlumu.

Snad nemusím dodávat, že existuje spousta žen, které nejsou jednoznačně vyhraněné. Jejich orgastická schopnost kolísá. Někdy připomíná kondenzátor, jindy zase hromadící se aktivitu. Záleží to na vztahu k partnerovi, na okolnostech i na fázi menstruačního cyklu.

Psychické podněty a představy

Mezi ženami se smíšeným typem orgasmu jsou takové, které disponují možností, o které se žádnému muži snad ani nezdá: Dokážou své sexuální vyvrcholení zažít i na základě psychických podnětů. Stačí jim, aby dostatečně silně prožívaly určitou situaci ve svých představách. Nepotřebují sebemenší tělesný dotyk.

Právě tyto ženy dokáže přivést k orgastickému běsnění pouhá blízkost jejich vysněného idolu. Ať už je to známý zpěvák, slavný politik, případně jiná populární osobnost. Pokud kolem sebe vidí desítky nebo stovky podobně vyvádějících kolegyň, jejich projevy se vzájemně umocňují. Někdy se vášnivé fanynky dokážou při svých výlevech nechtěně poranit nebo vzájemně ušlapat.

Reklama

Související články

Radim Uzel: Plzákovo "zatloukání" je mýtus

MUDr. Miroslav Plzák, který zemřel v sobotu 13. 11. ve věku 85 let, byl můj vzor, učitel a pak i přítel. Přečetl jsem snad všechny jeho knihy. Za klíčovou...

Výběr článků

Načítám