Hlavní obsah

Boeing se nad Japonskem dostal do silných turbulencí, pět lidí se zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Boeing 777-200 společnosti American Airlines s 255 lidmi na palubě musel v noci na středu nouzově přistát v Tokiu. Letadlo se cestou z jihokorejského Inčchonu do texaského Dallasu dostalo do zimní bouře a prudkých turbulencí. Čtyři pasažéři a palubní stevard byli zraněni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli silným turbulencím se v letadle zranilo pět lidí, stroj musel nouzově přistát v TokiuVideo: Reuters

 
Článek

Stroj při přeletu Japonska najednou poklesl a zhruba půl minuty jím lomcovaly silné turbulence.

„Právě jsme jedli, takže všechno jídlo letělo vzduchem,“ popsal jeden z cestujících japonské stanici TV Tokyo. Na Twitteru se následně objevily fotografie úložných skříněk pod stropem potřísněných vínem a zbytků jídel v chodbičce.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Čtyři cestující a palubního stevarda hospitalizovali. Úřady uvádějí, že jejich zranění nejsou vážná a v nemocnici jsou spíše na pozorování. Podle televize NHK jeden z nich utrpěl zlomeninu. Některé zdroje uvádějí, že se člen posádky udeřil hlavou o strop.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko zasáhl silný vítr a husté sněženíVideo: Reuters

Letoun přistál na tokijském letišti Narita krátce po úterní půlnoci, ve středu by měl pokračovat do USA.

Zimní bouře ochromila dopravu

Silná bouře podle serveru The Guardian trápí severní japonský ostrov Hokkaidó. Vichr o síle tajfunu a husté sněžení ve středu omezily provoz nejen v letecké dopravě, ale i na železnici. Vzedmutí mořské hladiny způsobilo záplavy některých pobřežních oblastí. Úřady daly evakuovat několik set lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám