Hlavní obsah

Tropická bouře zabila ve Vietnamu desítky lidí, Čínu sužuje tajfun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři desítky obětí si vyžádaly ve Vietnamu povodně a sesuvy půdy, které způsobila tropická bouře Son Tinh. Dalších sedm lidí se stále pohřešuje, napsala agentura Reuters s odvoláním na vládní úřad pro přírodní katastrofy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy ve Vietnamu mají desítky obětíVideo: Reuters

 
Článek

Pod vodou stále zůstávají okrajové části hlavního města Hanoje. Záplavy poškodily více než 12 tisíc domů, zničily 90 tisíc hektarů zemědělských plodin a přerušily na několika místech dopravní spojení.

Foto: Kham, Reuters

Vietnam postihly záplavy

Se svým dlouhým pobřežím je Vietnam častým terčem bouří a s nimi spojených záplav a dalších přírodních katastrof. V loňském roce zahynulo podle oficiálních statistik při povodních a sesuvech půdy 389 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na zatopeném chodníku ve Vietnamu plavaly rybyVideo: AP

Čínu sužuje od víkendu tajfun Ampil. Nejprve zasáhl finanční středisko Šanghaj a postupem na sever zasáhl také Peking. Vydatný déšť a vítr o rychlosti 100 km v hodině narušily leteckou i pozemní dopravu. Zatím bylo v Pekingu zrušeno kolem 13 příletů a zhruba dvě desítky odletů. Město Tchien-ťin ohrožuje neobvykle vysoký příliv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Ampil přinesl do Pekingu silný déšťVideo: Reuters

Peking vyhlásil oranžovou výstrahu, což je druhá nejvyšší úroveň varovného systému. Horské oblasti ohrožují sesuvy půdy. Hrozí nebezpečí možných bahnitých proudů a sesuvy půdy v horských oblastech.

Čína se potýká se silným deštěm a bouřemi několik týdnů. Při záplavách v blízkosti velkých řek byly zničeny mosty, voda zablokovala silnice i železnici a přinutila úřady evakuovat tisíce lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám