Hlavní obsah

V Novosibirsku dopadli po deseti letech vraha 17 dívek, které rozřezal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novosibirsk

Ruští vyšetřovatelé a policisté po deseti letech zatkli 51letého muže, který je podezřelý z vražd sedmnácti prostitutek spáchaných v letech 1998 až 2006. Ve čtvrtek na něj novosibiřský soud uvalil vazbu, uvedla agentura TASS. Pokud se prokáže, že je vinen, hrozí mu doživotní trest.

Ilustrační foto

Článek

„Během společných vyšetřovacích a operačních činností byl 23. dubna v Novosibirsku zadržen 51letý obviněný. Na žádost vyšetřovatele rozhodl soud vzít obviněného do vazby do 22. června,“ uvedla vyšetřovací služba Ruské federace podle TASS.

„Byl obviněn ze sedmnácti zločinů podle bodu 2 článku 105 trestního zákoníku (vražda dvou a více lidí),“ uvedla polici podle Interfaxu.

Muž využíval intimní služby žen, které pak zabíjel. Aby zametl stopy, těla obětí rozřezával a jejich kusy zanechával na různých místech Novosibirska a Novosibirské oblasti.

Vzorky DNA od pěti tisíc mužů

Rozkrytí případu trvalo deset let. Odhalit pachatele pomohla analýza DNA. Vzorky poskytlo pět tisíc mužů. Molekulární expertiza 300 vzorků pomohla určit genotyp pachatele. Při rozsáhlém vyšetřování bylo vyslechnuto 3000 svědků.

V místě, kde zadržený žil a bydlel, bylo provedeno deset razií, při nichž bylo zabaveno mnoho předmětů souvisejících s vyšetřováním, aby se zajistil silný důkazní materiál pro proces.

Motiv činů zatím nebyl zveřejněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám