Hlavní obsah

K teroristickým útokům v Jakartě se přihlásil Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

K sérii bombových výbuchů a následné střelbě v centru indonéské metropole Jakarta, při nichž přišlo o život nejméně sedm lidí, se přihlásil Islámský stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Teroristické útoky v JakartěVideo: Reuters

 
Článek

"Bojovníci Islámského státu provedli dnes ráno v indonéském hlavním městě ozbrojený útok, jehož terčem byli cizí státní příslušníci a bezpečnostní síly pověřené jejich ochranou," uvedla tisková agentura napojená na Islámský stát.

Terčem atentátů v nejlidnatější muslimské zemi světa byli podle Islámského státu cizinci a bezpečnostní síly, napsala agentura Reuters.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Beawiharta, Reuters

V centru Jakarty zasahují stovky policistů.

Při útocích podle posledních zpráv zemřelo pět útočníků a dva civilisté. Zprávy o jejich totožnosti jsou ale zatím nejasné.

K sérii explozí podle BBC došlo v obchodní čtvrti města poblíž nákupního střediska Sarinah nedaleko prezidentského paláce a místního úřadu Organizace spojených národů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo výbuchu

Ve městě po útocích propukl chaos, v ulicích zasahovaly stovky policistů a dlouho nebylo jasné, co se vlastně stalo.

Indonéský ministr bezpečnosti Luhut Pandjaitan podle agentury AFP prohlásil, že jednou z civilních obětí je občan Nizozemska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vnitřku kavárny Starbucks zdemolované výbuchemVideo: Reuters

Nizozemské úřady tuto zprávu dosud nepotvrdily. Nizozemský ministr zahraničí Bert Koenders předtím uvedl, že jeden Nizozemec utrpěl v Jakartě vážné zranění a je operován.

Související téma:

Foto: Stringer/Files, Reuters

Bojovník Islámského státu v Mosulu

Agentura Reuters později tlumočila zprávu indonéské televize MetroTV, podle níž je obětí muž z Kanady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám