Hlavní obsah

Bubeníka AC/DC znovu zatkli, hrozí mu vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Bývalý dlouholetý bubeník australské rockové kapely AC/DC Phil Rudd byl o víkendu zatčen a obviněn z porušení podmínek domácího vězení tím, že pil alkohol, uvedla agentura AP. Soud v pondělí podle ní 61letého rockera propustil na kauci a o jeho osudu bude dál jednat v srpnu. Hrozí mu až několikaletý pobyt za mřížemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soud Rudda propustil na kauciVideo: Reuters

 
Článek

Soud uložil Ruddovi začátkem měsíce za vyhrožování vraždou a za držení drog osmiměsíční domácí vězení, během něhož nesmí kromě jiného konzumovat alkohol a drogy. Soudce Thomas Ingram tehdy varoval obžalovaného, že skončí za mřížemi, pokud poruší podmínky svého podmíněného pobytu na svobodě.

„Pokušení života rockové hvězdy vedla k vašemu pádu," řekl soudce při vynesení rozsudku 9. července.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Frontman AC/DC Angus Young nedávno vysvětlil, že Rudd už není muž, kterého znal v 70. letech při vzniku skupiny, která od té doby prodala po světě na 200 miliónů alb. „Je to velký bubeník a hodně toho pro nás udělal. Ale nevydržel. Už to není ten Phil, kterého jsme znali," řekl skladatel a sólový kytarista slavného bandu k nahrazení Ruddyho bubeníkem Chrisem Sladem.

Ruddovy potíže se táhnou od listopadového policejního zásahu v jeho vile na pobřeží novozélandského Severního ostrova, kdy se našlo 0,71 gramu metamfetaminu a 130 gramů marihuany. Podle žaloby bubeník rovněž loni telefonicky vyhrožoval zabitím jistému muži a jeho dceři. Volal také údajně obchodnímu společníkovi a podrobně mu popisoval, co by mu chtěl udělat. Hrozilo mu až sedm let vězení. Soud ale přihlédl k tomu, že se přiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám