Hlavní obsah

Krejčířovi v cele zabavili telefony i mnoho paměťových disků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretorie

Tři mobily, tablet a dvě desítky počítačových paměťových disků odhalila jihoafrická policie v cele Čecha Radovana Krejčíře ve věznici v Pretorii. Stíhaný Krejčíř měl tyto předměty schované ve třech kartonech od mléka.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

„Věděli jsme, že s určitými lidmi mimo věznici komunikuje, ale nevěděli jsme jak,“ řekl k nálezu nejmenovaný policejní zdroj serveru Times LIVE. Dodal, že úřady dostaly tip od jedné osoby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mobily a disky byly v kartonech od mléka, které Krejčíř dostal.

„Ti, kdo mu pomáhali, vzali dva kondomy naplněné vodou a dali je dovnitř. Mezi nimi byly pevně schované paměťové disky a mobilní telefony. Kartony pak byly znovu zalepeny,“ vysvětlil metodu pašování zdroj a dodal, že vyšetřovatelé nyní zkoumají obsah datových zařízení.

To potvrdil i policejní mluvčí Solomon Makgale a dodal, že další stovky dokumentů byly zabaveny v pátek při prohlídce v Krejčířově domě. „V současnosti tyto dokumenty studujeme,“ uvedl Makgale.

Krejčířův obhájce Piet du Plessis se dal slyšet, že nechápe, proč je kolem mobilů takový povyk. Prohlásil, že Krejčíř má podle zákona stejná práva, jako kdyby byl stíhán na svobodě po propuštění na kauci. „Dokud nebyl odsouzen, má právo na přístup k určitým věcem,“ uvedl právník a dodal, že Krejčíř si řádně zažádal o povolení mít elektronická zařízení v cele.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Krejčíř v JAR čelí hned několika stíháním. Je obviněn z pokusu o vraždu, z únosu a napadení.

Reklama

Související články

Soud chce zastavit stíhání Krejčíře za únos

Městský soud v Praze se podle zjištění Práva již podruhé pokouší zastavit trestní stíhání uprchlého Radovana Krejčíře v kauze únosu Jakuba Konečného. Krejčíř...

Výběr článků

Načítám