Hlavní obsah

Pilota boeingu čekalo na ranveji nemilé překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Boeing 737-800 indické společnosti SpiceJet se 146 cestujícími a posádkou při pojíždění na start v Suratu narazil do buvola. Zvíře náraz nepřežilo, jinak se nikomu nic nestalo, cestující ale museli přestoupit do jiného letadla, protože boeing byl poškozen a musel být ve čtvrtek odstaven, uvedla BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Indický boeing narazil do buvola

 
Článek

Jeden z pasažérů Prabakar Džoši řekl, že když stroj začal na ranveji nabírat rychlost, slyšel velkou ránu, jako by něco narazilo do kola: „Kdyby se to stalo o pár sekund později, když už by se stroj zvedal, byla by to pro nás katastrofa.“

Podle aerolinek SpiceJet, které jsou čtvrté největší v Indii, bylo zvíře ležící ranveji na černém pozadí takřka neviditelné, a proto nešlo zabránit srážce.

„Zatoulaná zvířata představují na některých letištích vzrůstající nebezpečí,“ uvedly aerolinky ve svém prohlášení a dodaly: „Tento incident ovlivnil náš běžný provoz, a proto od nynějška budou lety ze Suratu na neurčitou dobu přerušeny.“

Ředitel: Může za to ochranka

Provozní ředitel letecké společnosti Sandžív Kapur obvinil ochranku letiště z laxnosti. Podle něj je „buvol na ranveji prostě neomluvitelný“.

„Pro ty, kteří se pokoušejí zprostit letiště vinu tím, že srovnávají náraz do zvířete se srážkami s ptáky - tak zvířata nelétají přes ploty, ale chodí děrami v nich,“ dodal Kapur.

V Indii se v posledních deseti letech výrazně zlepšila bezpečnost letecké dopravy. Většina velkých letišť je už oplocených, u menších to ale nebylo pravidlem. Na drahách už byli spatřeni šakalové, antilopy, pávi, dikobrazi, opice, lišky, psi a hadi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám