Hlavní obsah

Boko Haram unesla v Nigérii dalších 45 dívek

– Abuja

Nigerijští radikálové ze skupiny Boko Haram zaútočili na vesnici Waga Mongoro, odkud unesli nejméně 45 dívek. Útok podnikli navzdory minulý týden uzavřenému příměří s nigerijskou vládou, v jehož rámci radikálové slíbili propustit dvě stě dívek unesených na jaře z vesnice Chibok.

Foto: Reuters

Nigerijské noviny informují o příměří s Boko Haram a o šanci na propuštění dvou set unesených dívek. Radost dlouho nevydržela.

Článek

Útok byl podle BBC podniknut o víkendu. Několik dní útočníci dívky zadržovali a ve středu je odvlekli neznámo kam, uvedl ve čtvrtek nigerijský list Daily Post.

Napadeny byly dvě vesnice, jednou z nich je Waga Mongoro, která se nachází mezi městy Madagali ve státě Adamawa a Gwoze ve státě Borno, jehož značnou část Boko Haram ovládá. V Adamawě kontroluje několik měst.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zřejmě to není jediné porušení příměří. Ve středu večer vybuchla bomba u autobusového nádraží u města Azare. Těla pěti obětí byla k nerozpoznání ohořelá. Zranění utrpělo přes deset lidí. I tento útok místní policie připisuje skupině Boko Haram.

S opakovaným porušováním příměří klesá šance na propuštění unesených dívek. Neví se ani, kde jsou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám